Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Amatierteātri tiksies Liepājā

Kur aiziet: Amatierteātri tiksies Liepājā
Foto: Egons Zīverts
29.03.2019 07:09

liepajniekiem.lv

Nedēļas nogalē notiks 8. Amatierteātru festivāls “Te un nekur citur”.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centrs, Liepājas Tautas teātris un režisore Ināra Kalnarāja aicina uz 8. Amatierteātru festivālu “Te un nekur citur”, kas 30. un 31. martā pulcēs teātrus no Liepājas, Rīgas un Ogres. Divu dienu laikā teātra cienītājiem būs iespēja noskatīties dažādu žanru izrādes, novērtēt piecu teātru sniegumu un izbaudīt atšķirīgu atmosfēru trīs kultūras telpās – Liepājas Latviešu biedrības namā, Liepājas Leļļu teātrī un Kultūras namā “Wiktorija”.

Sestdien to atklās Liepājas Tautas teātris ar K. Čapeka darbu “Kā rodas izrāde”. Skatītāji varēs ielūkoties teātra izrādes tapšanas aizkulisēs un mēģinājumu dienās un nedienās. Liepājas Tautas teātra dalībnieki gaidīs lielas lomas, nedabūs cerēto, aizmirsīs uznācienus uz skatuves, dusmosies par negadījumiem, uztrauksies un cerēs, ka beigu beigās viss tomēr izdosies un izrāde notiks. Pulksten 17.30 Liepājas Leļļu teātrī būs VEF Kultūras pils Tautas teātra izrāde “Precības”, pulksten 19.30 Latviešu biedrības nama kamerzālē Ogres Tautas teātris rādīs izrādi “Cik svarīgi būt nopietnam”. Svētdien, 31. martā, pulksten 12 kultūras namā “Wiktorija” Liepājas Neatkarīgais teātris spēlēs izrādi “Taurenīt… taurenīt”, bet pulksten 15 – Liepājas Jauniešu teātra studija spēlēs izrādi “Gumijas Tarzāns”. 

Piektdien, 29.martā

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs apvienība “Pakavrockband”.

Sestdien, 30.martā

Pulksten 10 Liepājas reģiona tūrisma informācijas biroja rīkoto gidu kursu ietvaros iespēja noklausīties lekcijas par divām tēmām – “Liepājas plānojuma attīstība dažādos laikmetos” un “Liepājas apstādījumi”.

Pulksten 11 Liepājas muzejā ieradīsies cimdu meistari no visas Kurzemes uz izstādes “Cimdotā Kurzeme” noslēgumu. Pēdējo dienu būs skatāmi vairāk nekā 400 darbi – gan seno cimdu pirmsākumi no Liepājas muzeja krājuma, gan mūsdienu meistaru adītas cimdu kopijas un jaunrades. Interesenti varēs klausīties lekcijas par cimdu vēsturi, attīstību un rakstu izmantošanu apģērbu dizainā. Bērniem būs radošās darbnīcas “Mans mīļais cimdiņš”.

Pulksten 12 tirdzniecības nams “Kurzeme” sadarbībā ar biedrību “Tu esi gaidīts” aicina uz “Māmiņu institūts” marta lekciju ciklu tirdzniecības nama 4.stāvā.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 14 Klāva Elsberga dzejas uzvedums “Par mīlestību”.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 19 multfilmu mūzikas programma “Sapinušies troļļos un vēl…”

Pulksten 20.30 mūzikas klubā “Fontaine Palace” notiks akustisks Zemes stundas koncerts ar mūziķi Kay Simons.

Bārā “7. līnija” uzstāsies Pal Palich un Mariana.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs Edavārdi.

Restorānā “RB Kapteinis” muzicēs Aleksandrs Krasavins, Agnese Kuplēna, Guntis Kolerts, akustiski izpildot dažādu izpildītāju koverversijas.

Svētdien, 31.martā

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 15 koncertā “Mazi, silti svētki” – Liepājas Universitātes sieviešu koris “Atbalss” svinēs 60 gadu, bet diriģente Ilze Valce 55 gadu jubileju.

Pirmdien, 1.aprīlī

Liepājas latviešu biedrības namā pulksten 17 tiks atklāta Jūrmalas mākslinieku biedrības gada izstāde “Kaleidoskops”, kas tiek rīkota ik gadu, lai sniegtu interesentiem iespēju novērtēt mākslinieku veikumu

Pulksten 19 Liepājas Olimpiskajā centrā skatāma “Pannas teātra” izrāde “Viņi melo labāk”.

Ceturtdien, 4.aprīlī

Pulksten 18 atklās Ainaram Virgam veltītu fotoizstādi “Virga in action”.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz