Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Brīvdienās izbaudi tradīcijas

Kur aiziet: Brīvdienās izbaudi tradīcijas
Foto: liepajniekiem.lv
18.05.2018 07:12

liepajniekiem.lv

Maija trešajā nedēļas nogalē, 19. un 20. maijā, Liepāja svin gada lielākos latviešu tradicionālās kultūras mantojuma svētkus, kuros iepazīst cilvēkus un prasmes, ēdienus un nodarbes, mūziku un dejas dažādās norisēs. ”Līvas ciema svētki” notiek Liepājas Promenādē 19. maijā no pulksten 10 līdz 19 un 20. maijā no 11 līdz 15.

”Līvas ciema svētku” vārti tiks vērti, lai divas dienas Liepājā ikviens varētu baudīt bagātu kultūras programmu – tautas mūzikas svētkus ”Līvas upe”, tautas deju programmu ”Dzintara krasta ļaudis”, senas latviešu spēles ”Spēļu sētā”, kā arī lai iegādātos ”Līvas tirgus” dalībnieku meistardarbus, apgūtu senu amatu prasmes “Meistardarbnīcās” un nogaršotu ēdienus un dzērienus gardākajā svētku sadaļā ”Dzintara latvieši krogos sēž”. 

Svētku ietvaros notiks arī jau devītais Liepājas Tvīda velobrauciens. 

Pasākuma mērķis ir pulcēt velomīļotājus, kas tērpušies 30. gadu stila apģērbā, lai kopīgi dotos izbraucienā pa pilsētu. Brauciena maršruts vīsies cauri promenādei, Jūrmalas parkam un vecpilsētas ieliņām. Krāšņi tērptos retro velobrauciena dalībniekus varēs vērot un atbalstīt nepilnu stundu garā braucienā.

Pulcēšanās pulksten 12 pie ”Līvas ciema” galvenās skatuves. Apbalvošana ap pulksten 13.50.

Piektdiena, 18.maijs

14.00 Liepājas Latviešu biedrības namā tiks atklāta Tulpju ziedu izstāde.

Tulpju ziedu izstādi jau trešo reizi organizē Liepājas Latviešu biedrības nams sadarbībā ar Latvijā ļoti zināmiem tulpju audzētājiem. Izstādē vienuviet varēs aplūkot tulpju dažādību no skaistākajiem Latvijas ziedu audzētāju dārziem, kā arī noskatīt visskaistāko tulpju šķirni, ko rudenī iestādīt savos dārzos. Košo tulpju parādi papildinās arī narcises.

19.00 notiks Liepājas Simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts, kurā piedalīsies Ilze Zariņa, vijolediriģents Gintars Rinkevičs, Liepājas Simfoniskais orķestris. 

21.30 Restorānā “Hot Potato” koncertu sniegs mūziķi “Mike Parker’s Trio Theory”, kuri spēlē dažāda žanra mūziku, bet ar ļoti jūtamu ievirzi džeza mūzikā.

Sestdiena, 19.maijs

Liepājā starptautisko Eiropas akciju ”Muzeju nakts” piedzīvos krāšņi un daudzpusīgi. Arī šogad Muzeju naktī no pulksten 19 līdz 01 naktī iesaistīsies ne tikai muzeji, bet arī citas iestādes, organizācijas, biedrības un visi tie, kas vēlas atdzīvināt pilsētu brīnumainā piedzīvojumā, piedāvājot katrā vietā atšķirīgas un saistošas programmas.

Latvijas simtgadē Muzeju nakts tēma ir “Šūpulis” kā katras tautas pastāvēšanas un spēka simbols, izceļot latviskās vērtības, sākot no bērna auklēšanas, latviešu dzīvesziņas un radošu pieeju latviskajam mūsdienās.

Trešdiena, 23.maijs

Pulksten 19 Liepājas Neredzīgo biedrības (LNB) lielajā zālē norisināsies labdarības koncerts, kas tiek rīkots, lai iegūtu finansiālos līdzekļus pirts ēkas būvniecībai sociālās rehabilitācijas centra cilvēkiem ar invaliditāti lauku vidē “Dvēseles veldzes dārzs” teritorijā. Koncertā uzstāsies Zigfrīds Muktupāvels un Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) audzēkņu “Melngaiļskolas Bigbends” dalībnieki Jāņa Ivuškāna vadībā.

  Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz