Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Dodies pārgājienā un baudi kultūru

Kur aiziet: Dodies pārgājienā un baudi kultūru
Foto: Publicitātes
11.05.2018 07:09

liepajniekiem.lv

Nedēļas nogalē, svinot svētkus un izbaudot silto laiku, ikvienam iespējams izaicināt sevi, piedaloties piekrastes pārgājienā, taču pēc tam smelties baudījumu dvēselei dažādos kultūras pasākumos.

12. maijā Liepājā un tās apkārtnes reģionu pludmalēs ikvienam būs iespēja pieveikt pašu izvēlēto izaicinājumu un kājām noiet maršrutus no 10 līdz pat 100 kilometriem. Tiek plānots, ka piekrastes  pārgājienā piedalīsies vairāki tūkstoši dalībnieku no Lietuvas, Latvijas un citām valstīm.
Pārgājiena dalībniekiem būs iespēja izvēlēties vienu no pieciem piedāvātajiem maršrutiem –  10, 25, 50, 75 vai 100 kilometru gariem. Visa pārgājiena laikā darbosies palīdzības un atpūtas punkti, kuros varēs atgūt spēkus, ieturot maltītes, uzpildīt ūdens rezerves kā arī, ja kāds nespēs turpināt pārgājienu, tad pasākuma organizatori viņus nogādās līdz finiša punktam.

Pasākuma laikā dažādas aktivitātes tiks piedāvātas arī pārgājiena dalībnieku atbalstītājiem, kas paši nepiedalīsies, bet gaidīs atgriežamies dalībniekus starta-finiša zonā. Pārgājiena maršruti vīsies cauri arī Liepājas kaimiņu novadiem, tādējādi mums sniedzot iespēju dalībniekus iepazīstināt ne vien ar Liepāju, bet novadu tūrisma piedāvājumu.

Taču Māmiņdienā svētku svinētājus iepriecinās koncerts. Šogad Māmiņdienai veltītā koncertā ”Tev mīļi pieglausties” 13. maijā pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē māmiņas sveiks dziedātāja Aija Andrejeva ar pavadošo grupu, kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālā studija ”Pērlītes”. Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem.

Svētku koncerts kā ierasts notiks Liepājas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē. Koncerta īpašā viešņa būs dziedātāja Aija Andrejeva kopā ar pavadošo grupu, kā arī Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra bērnu un jauniešu vokālā studija ”Pērlītes” , ar kuru kopā dziedātāja atskaņos īpašu svētku programmu. Koncertā tiks izdzīvotas un izspēlētas dziesmas gan no Aijas jaunā albuma ‘’Mēs pārejam uz Tu’’, gan arī būs dzirdamas klausītāju sen iemīļotas dziesmas no dziedātājas repertuāra, bet, kā saka Aija, tās iegūs citu krāsu un skanējumu.

11.maijs 

Pulksten 10 un 12 koncertzālē “Lielais Dzintars” notiks koncertuzvedums bērniem “Smilšu pasaka ar zelta putnu”.Koncertuzvedums paredzēts pirmsskolas vecuma bērniem, ģimenēm un jaunāko klašu audzēkņiem.

20.00 Ansamblis “Manta” uzstāsies kultūrvietā “Kursas putni”. “Manta” ir viens no redzamākajiem latviešu alternatīvās scēnas pārstāvjiem, kas guvis piekrišanu arī ārpus tās. Ansamblis atskaņo savdabīgu, tēlainu, tumšu mūziku, kas klejo dažādos žanros. “Mantas” īpatno skanējumu veido arī daudzbalsība un oriģināls instrumentu klāsts dažādos salikumos. 

12.maijs 

16.00 Radošā apvienība “Krāsu Karuselis”, Bāriņu ielā 15, svinēs savu piekto dzimšanas dienu, dāvājot mazajiem liepājniekiem krāšņu pasākumu. To atklās daudziem zināmais Varis Klausītājs un “Zīmējumu teātris” ar izrādi – improvizāciju “Muzikālā darbnīca”, kuras laikā bērni paši varēs iesaistīties izrādes tapšanā.
Pēc izrādes viesi aicināti piedalīties skaistos un jautros dzimšanas dienas notikumos. Meitenēm seju apgleznošana, ko piedāvās māksliniece Ingrīda Martini. Mazajiem dzentlmeņiem “Windcut Barber Shop” mazā frizētava un, protams, kārtīgās svinībās neiztikt arī bez krāšņas diskotēkas!

19.00 Liepājas Olimpiskajā centrā ar vērienīgu koncertu ”Dvēseles 6 stīgas” savu 60 gadu jubileju atzīmēs īstens rokmuzikants, ģitārists Aivars Gudrais, vienkopus pulcējot draugus un domubiedrus – komponistus Mārtiņu Braunu, Jāni Lūsēnu, dziedātājus Zigfrīdu Muktupāvelu, Olgu Rajecku, Uģi Rozi, Zani Gudro, Ievu Sutugovu, Raimondu Ozolu, Juri Kristonu, Modri Laizānu, Rūdolfu Dankfeldu un Andi Klučnieku.

19.00 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks kameransambļa “Het Collectief” koncerts. Šogad tie atzīmē 20. gadskārtu kopš kameransambļa dibināšanas. Drosmīgi nojaucot robežas starp tradicionālo, laikmetīgo un seno mūziku, 5 meistarīgie mūziķi ar emocionāli krāšņo spēles stilu un izkopto meistarību valdzina klausītājus visā pasaulē.   

20.00 Anete Kozlovska sniegs koncertu kultūrvietā “Kursas putni”. Anete ir dziesminiece no gleznainās Kurzemes pilsētas Kandavas. Pusaudzes gados sākusi rakstīt pirmos dzejoļus, mūzikas skolas pēdējās klasēs apguvusi ģitārspēles pamatus un vidusskolas vasaras brīvdienās Mazirbes jūrmalā dzejoļi pārtapa dziesmās.

23.00 pludmales bārā “Red Sun Buffet” notiks sezonas atklāšanas ballīte ar dīdžeju “Alex O”.

13.maijs

15.00 pie Liepājas dienvidu robežas tiksies autobraucēji un motociklisti, lai tiktos ikgadējā Latvijas karogu braucienā. Brauciena mērķis ir celt latviešiem pašapziņu un izkrāsot Liepāju sarkanbaltisarkanu, tādējādi norādot, kas ir patiesie Liepājas un Latvijas saimnieki. Braucienā automašīnas un motocikli brauc kolonnā ar paceltiem Latvijas karogiem.

17.maijs

19.00 Liepājas Olimpiskajā centrā, turpinot iepazīstināt Latvijas iedzīvotājus ar citu valstu kultūras pārstāvjiem, biedrība “World Culture Society” sadarbībā ar ASV Vēstniecību Latvijā un “American Music Abroad” piedāvā amerikāņu Mērnas Kleitones džeza kvinteta “The Myrna Clayton Experience” koncertu Liepājā.

19.00 koncertzālē “Lielais dzintars” uz Eksperimentālās skatuves notiks Liepājas teātra  pirmizrāde “Kur pazuda saimnieks”. Režisors – Dmitrijs Petrenko.

21.00 restorānā “Hot Potato” notiks džeza mūzikas vakars ar māksliniekiem no ASV – Bets Andersens (vokāls), Konstantīns Jemeljanovs (trompete), Bills Bodine (bass), kā arī mūsu Liepājas mūziķiem.

   Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz