Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Leģendas, mūzika un aktīvā atpūta

Kur aiziet: Leģendas, mūzika un aktīvā atpūta
Foto: Publicitātes
08.06.2018 07:09

liepajniekiem.lv

10. jūnijā pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības nama Kamerzālē būs skatāma Latvijas Televīzijas (LTV) veidotā dokumentālā filma “NORA”, kurā Noras Bumbieres dzīve izstāstīta vēl nebijušā veidā – caur laikabiedru atmiņām, arhīva materiāliem un inscenētām ainām ar aktieriem Noras un Viktora Lapčenoka lomās. Leģendārā dziedātāja Nora Bumbiere bija viena no sava laika spožākajām Latvijas estrādes zvaigznēm. 

Jaunā filma stāsta par to, kāda bija Nora ikdienā, ārpus iestudētajiem kadriem, kas atrodami arhīvos, un to, kāda bija Padomju Latvijas estrādes dzīves neredzamā puse.

Filmas “Nora” virzošo stāstu veido laikabiedru atmiņas – leģendu atceras Raimonds Pauls, Viktors Lapčenoks, Zigmārs Liepiņš, Mirdza Zīvere, Aija Kukule, Margarita Vilcāne, Žoržs Siksna un daudzi citi. Filmā atainota arī Noras bērnu tikšanās ASV pēc vairāk kā 25 gadiem.

Filmas režisore ir Linda Olte, scenārija autors – Sandijs Semjonovs, Noras Bumbieres un Viktora Lapčenoka lomās iejutušies Dārta Daneviča un Niklāvs Kurpnieks. Vadošais operators ir Andris Priedītis, fotogrāfs – Jānis Eicēns, bet filmu producējuši Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis.

Godinot sava laikmeta vismīlētākās dziedātājas piemiņu, pulksten 16 Biedrības namā norisināsies Noras Bumbieres fonda rīkotais koncerts “Atmiņu portrets”, kurā izskanēs ne tikai zināmas Raimonda Paula dziesmas, bet arī skaņdarbi, kurus tieši Norai Bumbierei radījuši mazāk zināmi komponisti.

Noras Bumbieres balss, talanta un harizmas fenomenu ir centušies izprast daudzi. Gadsimta garumā Latvijas estrādes mūzikā viņa bija un joprojām ir viena no visspožākajām leģendām, kuras dzīvei un talantam sekojušas līdzi daudzas paaudzes, tieši tādēļ viņas vārdā nosauktais fonds jau vienpadsmit gadu garumā uztur dzīvu gan mākslinieces piemiņu, gan palīdz jaunajiem solistiem spert pirmos soļus uz lielās skatuves.

Šogad koncertā uzstāsies ne tikai N.Bumbieres ilggadējais skatuves partneris Viktors Lapčenoks un laikabiedrs Žoržs Siksna, bet arī virkne citu mūziķu, kas joprojām turpina dziedāt mākslinieces dziesmas: Rūta Dūduma, Ira Krauja, Sabīne Berezina, Daiga Petkeviča, Normunds Jakušonoks, jaunais vokālists Edgars Kreilis un jauktais koris “Mītava”.

Piektdiena, 8.jūnijs

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” šovakar pulksten 23 muzicēs apvienība “Colt”.

Sestdiena, 9.jūnijs

9.jūnijs visas dienas garumā Liepājas Olimpiskajā centrā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies Starptautisks mākslas vingrošanas turnīrs “Vēju pilsētas kauss”. Sacensībās plāno piedalīties sportisti ne tikai no Latvijas, bet arī tuvākajām kaimiņvalstīm.

No pulksten 13 Liepājas Latviešu biedrības namā norisināsies sporta biedrības “NAC Latvia-Kurzeme” atklātais čempionāts fitnesā un bodibildingā “Liepājas klasika”. Sacensībās rūpīgi trenētos augumus demonstrēs gan vietējie, gan spilgtākie Baltijas un pasaules bodibildinga un fitnesa titulu ieguvēji. Paredzams, ka notiks sīva cīņa starp Liepājas un citu Latvijas, kā arī Eiropas pilsētu atlētiem.

Fitnesa un bodibildinga sacensību “Liepāja Classic” laikā skatītāju un tiesnešu vērtējumam būs redzamas gan dāmas, gan kungi, kuri startēs dažādās kategorijās.

Pulksten 16 pie Gulbju dīķa uzstāsies Multinacionālais kultūras centrs “Unisons”.

Pulksten 11 pie tirdzniecības centra “Rietumu centrs” notiks Dziesmu un deju svētku Kurzemes reģiona vēstniecības atklāšana.

Lai ieskandinātu Dziesmu un deju svētkus ne tikai uz lielajām skatuvēm Rīgā, bet arī ikvienā Latvijas pilsētā, “Rimi” veikali pārtaps par īpašām Dziesmu un deju svētku vēstniecībām. Šajās vēstniecībās interesentiem būs iespēja uzzināt vairāk par aktuālo svētkos, bez maksas saņemt svētku avīzi, pastkartes un iegādāties suvenīrus. Kurzemes reģiona vēstniecības atklāšanas pasākums notiks Liepājā dziedošās aktrises Karinas Tatarinova vadībā ar Kurzemes vēstnešu Zandas Gulbes un Gundara Zadovska dalību, dažādām jautrām aktivitātēm, radošajām darbnīcām, kurās būs iespēja izgatavot savu pastkarti, svētku kroni vai kokvilnas rokassprādzi, sportiskām atrakcijām, kā arī tautas deju ansambļu priekšnesumiem un koru dziedājumiem. Pēcpusdienā tiks pasniegta īpašā svētku kūka.

Pulksten 20 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks grupas “Coolmans Report” koncerts. Tā ir blues-fusion grupa, kuras sastāvā ir četri prestižajā ASV Bērklijas Mūzikas koledžā studējoši latviešu jaunieši. Neskatoties uz to, ka grupas dalībniekiem ir tikai nedaudz pāri 20, apvienība jau koncertējusi Anglijā, Šveicē, visās Baltijas valstīs, kā arī Eiropas lielākajos festivālos.

Pulksten 23 mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs apvienība “Refleksija”, kuras solists ir šova “X faktors” uzvarētājs Arturs Gruzdiņš.

Ceturtdiena, 14.jūnijs

Pulksten 12 Liepājas Latviešu biedrības nama Foajē tiks atklāta Īrisu ziedu izstāde.

No 11. līdz 22. jūnijam ikvienam ir iespēja bez maksas apgūt kaitsērfinga pamatus un braukšanu ar SUP dēli. Aicināts ikviens, kuram patīk aktivitātes uz ūdens un ir vēlme apgūt ko jaunu. Interesenti tiks gaidīti katru darba dienu no pulksten 10 līdz 15 pie kafejnīcas “Rietumkrasts”, Karostā.

Trešdienās un sestdienās no pulksten 21 līdz 23 iespējams baudīt romantisku noskaņu Liepājas saulrietā, izbraucienu ar katamarānu un mūziku uz ūdens. Vietu rezervācijai un papildus informācijai telefona numurs 26470868 un e-pasts: [email protected].

 Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz