Piektdiena, 3. maijs Uvis, Gints
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Orķestris atklāj sezonu

Kur aiziet: Orķestris atklāj sezonu
Foto: Ruslans Šuļga
14.09.2018 07:12

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

15.septembrī pulksten 18 Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) atklās 138.sezonu. Liepājas Simfoniskajam orķestrim sadarbojoties ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā, izskanēs Gustava Mālera Pirmā simfonija un Pētera Čaikovska Pirmais klavierkoncerts, kurā solists būs Moldovā dzimušais amerikāņu pianists Aleksandrs Palejs.

A.Paleju daudzi klausītāji atminas no Pianisma zvaigžņu festivāla laikiem. Tā kā Gustava Mālera simfonijas izceļas ar vērienīgām partitūrām un ievērojami plašāku orķestra sastāvu, LSO Mālera Pirmās simfonijas atskaņojumā piedalīsies arī mūziķi no G. Rinkeviča vadītā Lietuvas Valsts simfoniskā orķestra. Pētera Čaikovska Pirmais klavierkoncerts dažkārt dēvēts arī par krievu klasiskās mūzikas ikonu, bet koncerta zīmīgo sākuma tēmu būs dzirdējis teju katrs – gana bieži tā izmantota visdažādākajās dzīves situācijās.

Piektdiena, 14.septembris

Pulksten 19 notiks XVII Liepājas Ērģeļmūzikas festivāla turpinājums Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē ar koncertu “Lūgšanu vainags”.

Sestdiena, 15.septembris

Pulksten 13 tiks pasniegta piemiņas balva “Krasta ļaudis”, kas dibināta par godu latviešu literatūras klasiķim Egonam Līvam. Ar žūrijas vērtējumu balvu piešķir Latvijā aizvadītajā gadā labākajam literārajam darbam. 

Pulksten 12 Liepājas Jūrmalas parkā pie Gulbju dīķa notiks Kartupeļu festivāls.

Šīs nedēļas nogalē, 15. un 16. septembrī, Liepājas Olimpiskajā centrā norisināsies sporta deju studijas “Estētika” organizētās sporta deju sacensības “Lielais rudens reitings”, kuras ir iekļautas Latvijas Sporta deju federācijas oficiālajā kalendārā un atzītas, kā vienas no nozīmīgākajām sporta deju sacensībām Latvijā.

Pulksten 18 Liepājas Sv. Trīsvienības katedrālē viesosies ērģelnieks no Lietuvas Vids Pinkevičs ar improvizācijas koncertu balstītu Bībeles sižetā “Dāvids un Goliāts”. 

Pulksten 19 ar grupas “Tumsa” koncertu tiks noslēgta “Open Liepāja” pirmā vasaras sezona atpūtas parkā “Pērkone”.

Pulksten 20 Liepājas Latviešu biedrības nams aicina ikvienu uz rudens sezonas atklāšanas balli “Viss vēl būs”. Dejotāju priekam un atpūtai balles muzikālo pavadījumu izpildīs kantrī mūzikas grupa “Klaidonis”.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs Fēlikss Ķiģelis.

Liepājas Leļļu teātrī sestdien un svētdien pulksten 12 būs pirmizrādes “Kur zirgi!”.

Ceturtdiena, 20.septembris

No 20. līdz 22. septembrim Liepājas Latviešu biedrības nama foajē rotās rudens ziedu karalienes dālijas – pavisam kopā ap 150 dažādu nokrāsu dāliju šķirnes, kas izaudzētas Vidzemes un Zemgales reģionos. 

Pulksten 18 radošajā telpā “Austras istaba” ikmēneša dziesminieku koncertu sniegs dziesminiece Anta Eņģele. 

Pulksten 19 Liepājas Sv. Jāzepa Romas katoļu katedrālē turpināsies Liepājas Ērģeļmūzikas festivāls ar koncertu “Kurzemes baroks un eņģeļu taures”.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz