Ceturtdiena, 2. maijs Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Svētki latviskā noskaņā

Kur aiziet: Svētki latviskā noskaņā
Foto: Liepājas pašvaldība
30.04.2019 07:09

liepajniekiem.lv

1. maijā no pulksten 11.30 sāksies dalībnieku pulcēšanās pie Aisteres un Grīzupes ielas krustojuma bezmaksas pasākumam “Velobums”, kurā, apvienojoties vairākām riteņbraukšanas un sporta organizācijām, tiks dots starts riteņbraukšanas aktīvajai sezonai.

Pasākuma dalībnieki pulksten 12 pa veloceliņiem dosies kopīgā braucienā uz Jūrmalas parku caur vairākiem Liepājas mikrorajoniem. Velobraucēju plūsmai būs iespējams pievienoties kādā no četriem kontrolpunktiem.

Galapunktā, Jūrmalas parkā ikviens varēs novietot savu velosipēdu un tikties ar līdzīgi “velo” domājošajiem, kā arī uzzināt Liepājas velobraucēju aktualitātes un iedvesmas stāstus.

Pasākumā organizatori sarūpējuši interesantas izklaides arī jaunākajiem pasākuma dalībniekiem, kā arī no pulksten 14 līdz 16 darbosies “Veselības telts”. Tā atradīsies Liepājas Jūrmalas parkā pie bērnu rotaļu laukuma.

 

Savukārt 4.maijā ikviens aicināts sagaidīt Brīvības svētkus kopā, pulcējoties pie svinīgi klātiem galdiem Liepājas muzeja dārzā, baudot koncertu, deju uzvedumus, kā arī skatoties latviešu filmas un piedaloties izzinošās nodarbībās.

Visas dienas garumā iedzīvotājiem būs iespēja baudīt plašu programmu – uzstāsies Ivo Fomins, Līgas Libertes dejas teātris, tiks demonstrētas latviešu filmas “Homo Novus”, “Paradīze 89” un “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”.  Rucavas sievas piedāvās nogaršot balto sviestu, maizi un medu un sniegs muzikālus priekšnesumus, kā arī tiks piedāvātas dažādas lekcijas un ekskursijas pa ekspozīcijām.

Trešdien, 1.maijā

No pulksten 9 Liepājas Rožu laukums greznosies dažādās ziedu krāsās un smaržās, pulcējot kopā stādaudzētājus no visas Latvijas, pasākumā “Pavasaris ziedos”.

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 17 Raimonda Paula un Daumanta Kalniņa koncerts “Tikšanās Dailē”.

Sestdien, 4.maijā

Pulksten 16 un pulksten 20 koncertzālē “Lielais dzintars” uzstāsies “Mesa” un Liepājas simfoniskais orķestris.

Pulksten 21 Stendera ielā 18/20 notiks kluba “Cukurfabrik'” atklāšana.

Svētdien, 5.maijā

Pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” pirmo reizi Latvijā norisināsies koncerts ar bezvadu austiņām. Elza Rozentāle un grupa “Bur mani” aicina klausītājus izbaudīt šo mūsdienīgo muzikāli tehnoloģisko piedzīvojumu, kurā būs iespēja aizmirsties un pilnībā iegrimt grupas radītajā skaņu pasaulē bez koncertos ierastiem ārējiem skaņu traucējumiem, kā arī sadzirdēt vissmalkākās un visintīmākās mūzikas nianses, kuras tradicionāla apskaņošana izbaudīt neļautu. 
Bezvadu austiņas tiks izdalītas pirms ieiešanas koncertzālē, katram individuāli tiks izstāstīts, kura poga ir skaļuma regulētājs vai, piemēram, frekvenču pārslēdzējs. Koncertā mākslinieki izpildīs savas oriģinālkompozīcijas no nesen iznākušā albuma, kā arī populāras latviešu dziesmu kaverversijas. 

Pirmdien, 6.maijā

Pulksten 16 Liepājas Latviešu biedrības namā skatāma  Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Jauniešu teātra studijas izrāde “Bērniņi”. Izrāde tapusi pēc Dīna R. Kunca romāna “Nakts balsis” motīviem. 

Pulksten 19 Liepājas koncertzālē ”Lielais Dzintars” notiks leģendārā mūziķa Jura Pavītola 70 gadu jubilejas koncerts ”Starp debesīm un zemi”, kurā piedalīsies viņa draugi un domubiedri: dziedātāji Ieva Akuratere, Igo, Ingus Ulmanis, aktieris Juris Bartkevičs, komponists Mārtiņš Brauns, mūziķi Aivars Hermanis, Vilnis Krieviņš, Ritvars Knesis, Valdis Skujiņš u.c.

Otrdien, 7.maijā 

Liepājas latviešu biedrības nama Izstāžu galerijā pulksten 17 tiks atklāta piecu latviešu gleznotāju kopizstāde ”Daba. Objekts. Subjekts”, kurā apskatāmas Ilzes Smildziņas, Katrīnas Gailes, Annas Laicānes, Alises Mediņas un Kristīnes Guršpones veidotās eļļas gleznas.     

Pulksten 18 Liepājas latviešu biedrības nama Kamerzālē notiks režisores un scenārija autores Ilzes Kungas-Melngailes dokumentālās filmas “Mūzika – mans Credo” izrādīšana Liepājā un tikšanās ar leģendārās grupas dalībniekiem. 

 
Ceturtdien, 9.maijā
Pulksten 14 Liepājas Olimpiskajā centrā būs skatāma uz Sibīriju izsūtīto bērnu liecībās balstīta dejas izrāde ”Gorodki. Veltījums Sibīrijas bērniem”, piedāvājot ieskatu nozīmīgā vēstures posmā. Izrāde balstīta uz 1941. un 1949. gadā izsūtīto bērnu liecībām. 

Pulksten 18 “Austras istabā” uzstāsies Sintija Grava, kas būdama Austrasbērns jeb Austras Pumpures skolniece, izpildīs gan savas pašsacerētās, gan arī komponista Imanta Kalniņa radītās dziesmas. 

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz