Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Uguns un mūzikas nakts jūras krastā

Kur aiziet: Uguns un mūzikas nakts jūras krastā
Foto: Ruslans Šuļga
30.08.2019 07:03

liepajniekiem.lv

31.augustā pulksten 21 Liepājas pludmalē, pie pieminekļa bojā gājušajiem zvejniekiem un jūrniekiem, notiks festivāla “Via Baltica” noslēgums ar “Senās uguns nakts” koncertu. 

Jau vairākus gadus festivāla noslēguma koncerts notiek augusta pēdējā sestdienā ar koncertu jūras krastā, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek atzīmēta “Senās uguns nakts”. Tā ir akcija, kurā tiek aizdegtas lāpas un ugunskuri, godinot jūru, kas mūs visus vieno un mums visiem ir sargājama.

Koncertā piedalīsies Arta Jēkabsone (balss), Rihards Goba (ģitāra), Jānis Rubiks (bass), Kaspars Kurdeko (bungas) un Edgars Cīrulis (klavieres).

Arta Jēkabsone ir latviešu džeza dziedātāja, komponiste un aranžētāja, kas nupat absolvējusi Ņujorkas Jauno džeza un laikmetīgās mūzikas skolu un ieguvusi III vietu Starptautiskajā Ellas Ficdžeraldas džeza dziedātāju konkursā. Samtainās balss īpašniece studējusi vijoļspēli, absolvējusi Rīgas Doma kora skolu. 2015. gadā viņa ieguva stipendiju studijām Ņujorkā.

Šobrīd mūziķe aktīvi koncertē Latvijā, ASV un citur pasaulē. “Grand Prix” nozīmīgajā Montrē džeza izpildītāju konkursā 2016. gadā sniedza iespēju Montrē studijā ierakstīt debijas albumu “Light” (“Gaisma”), kura programmu dzirdēsim arī Liepājas koncertā. Tajā atspoguļots divu gadu pārdomu un iedvesmas laiks. Mūzikas galvenais mērķis ir aicināt atrast katram savu gaismu un, klausoties skaņas vieglumā un stāstā, izbaudīt mirkli ar sevi.

”Lai kur es ietu, es redzu gaismu. Redzu to katrā cilvēkā un debesīs – saules, mēness, zvaigžņu un sapņu gaisma. Vai Tu to redzi un vai Tu to jūti? Es dzīvoju pasaulē, kur cilvēki dalās ar gaismu. Mūzika man ir gaismas izstarošanas avots. Esmu laimīga, ka apkārt man ir tik daudz gaismas,” stāsta A. Jēkabsone.

Piektdiena, 30.augusts

Liepājas Olimpiskajā centrā pulksten 19 ukraiņu dziedātāja Monatik koncerts.

Pulksten 19 koncertzālē “Lielais dzintars” notiks džeza nedēļas noslēguma koncerts. 

Grobiņā, “Kuršu vikingu apmetnē” pulksten 19 norisināsies pasākums “Baltu cilts uguns gaismā”. Pasākumā viesus vizinās kuršu liellaivas, varēs izzināt, kā uz oglēm gatavoja senos kuršu ēdienus, un tos nesteidzīgi baudīt. Notiks grāmatas “Grobiņas arheoloģiskais ansamblis” atvēršanas svētki. Būs iespēja iepazīt tūrisma maršrutu “Baltu ceļš” un ceļvedi “Dabas takas”. 

Pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” no pulksten 20.30 muzicēs Artis Ābele.

Pie Oskara Kalpaka tilta pulksten 21 par godu tilta atjaunošanai notiks brīvdabas koncerts.

No pulksten 23 mūzikas klubā “Fontaine Palace” būs “Fontaine Zaļumballe” ar grupu “Tranzīts”, šļāgerkopu “Gurķi” un DJ “Dry”.

Sestdiena, 31.augusts

Radošajā telpā “Austras istaba” pulksten 17 izskanēs Austrasbērnu koncerts, kur skanēs gan Austrasbērnu pašu radītās, gan arī Imanta Kalniņa dziesmas.

Pulksten 20 kultūras namā “Wiktorija” grupas “JUUK” koncerts.

No pulksten 20.30 pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” muzicēs Ēriks Briljonoks.    

Pie Liepājas ezera pulksten 21 koncertcikla “Liepāja Lake Music” ietvaros uzstāsies dziedātāja Katrīna Kabiņecka ar pavadošo ritma grupu.

No pulksten 23 mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs apvienība “Rūsa”.

Pirmdiena, 2.septembris

Rožu laukumā no pulksten 12 norisināsies Zinību dienai veltītie svētki “Vēl viens jaunais gads”. Pasākuma ietvaros būs Liepājas bērnu un jaunatnes centra radošās darbnīcas, izstādes, bērnu un jauniešu kolektīvu koncerts.

Trešdiena, 4.septembris

Kultūras namā “Wiktorija” pulksten 19 ar solo ģitārmūzikas programmu uzstāsies Dzintars Vītols. Viņš ir mūziķis un audio inženieris, studējis ģitārspēli un mūzikas producēšanu Modernās mūzikas institūtā Londonā. Šajā koncertā satiekas Tomija Emanuela iedvesmota dziesmu programma ar augstu tehnisko ģitārspēles izpildījumu. 

No pulksten 19.30 pludmales kafejnīcā “Vēju dārzs” saulrieta melodijas saksofona skaņās ar Arti Ādmīdiņu.

Pie Liepājas ezera pulksten 21 koncertcikla “Liepāja Lake Music” ietvaros muzicēs grupa “DivDiv”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz