Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur aiziet: Ziemas peldētāji sacenšas meistarībā

Kur aiziet: Ziemas peldētāji sacenšas meistarībā
Foto: Sense Media
25.01.2019 07:09

liepajniekiem.lv

Jau šo sestdien, 26. janvārī, aktīvās atpūtas parkā “Beberliņi” pulcēsies ziemas peldētāji un viņu atbalstītāji no visas Latvijas, kā arī Igaunijas, Baltkrievijas un Krievijas, lai piedalītos Latvijas 15. atklātajā ziemas peldēšanas čempionātā. Sacensību atklāšana paredzēta pulksten 12 “Beberliņu” ūdenskrātuves ziemeļu daļā, pie piedzīvojumu parka “Tarzāns”.

Biedrības “VeloRonis” vadītāja Inga Krivcova stāsta: “Pagājušā gada sezonā bija vērojams pamatīgs uzrāviens ziemas peldēšanas popularitātei Liepājā, sacensībās tik daudz Liepājas roņu piedalījās pirmoreiz. Ik svētdienu uz peldi nāk vairāk interesentu, ierodas tuvu simt “roņotāju”, bet sacensībās tas ir rekords. Jā, tā ir izaugsme, cilvēki grib piedalīties arī čempionātos, pelnīt medaļas. Liepājā ir sportiskais gars.”

Peldēšanas čempionāts norisināsies sešās disciplīnās: 25 metru brasā, 50, 100, 200 un 450 metru brīvajā stilā, kā arī jauno “roņu” un “roņu” distancē.

Vērot sacensības klātienē aicināts ikviens interesents, jo organizatori šo pasākumu veidojuši ne tikai kā sacensības ziemas peldētājiem, bet arī kā atpūtu brīvā dabā sacensību apmeklētājiem. Pasākuma laikā būs iespējams ne tikai atbalstīt “roņus”, bet arī izvizināties ar ponijiem, savukārt bērni varēs piedalīties dažādās atrakcijās. Ja laika apstākļi būs piemēroti ziemas sporta veidiem, tad gleznainajā meža ielokā būs iespējams arī slidot. Savukārt, lai sasildītos, apmeklētājiem būs iespēja iegādāties karstos dzērienus, ugunskurā vārītu zupu, svaigi ceptas zivis u.c.

Piektdien, 25.janvārī

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” šovakar muzicēs apvienība “Harta”. 

Sestdien, 26.janvārī

Pulksten 11 Liepājas Olimpiskā centra 1., 2. zālē notiks veselīga uztura nodarbība “Diētu trendi”.

Liepājas Leļļu teātrī rīt pulksten 12 iestudējums visai ģimenei “Kur zirgi?”, bet svētdien, 27. janvārī, pulksten 12 izrāde “Kad lelles atdzīvoties sāk”.

Pulksten 12 tirdzniecības nama “Kurzeme” foajē norisināsies labdarības pasākums, lai palīdzētu dzīvniekiem.

Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 16 būs filmas “Lustrum” seanss.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” muzicēs “Riga Reggae”.

Mūzikas un deju klubā “Big 7” deju grīdu iekustinās DJ Gustavito.

Svētdien, 27.janvārī

Pulksten 13 Liepājas teātrī būs iestudējuma bērniem “Polianna” pirmizrāde. 

Koncertzālē “Lielais dzintars” pulksten 17 pasaulslavenais Rīgā dzimušais vijolnieks Gidons Krēmers uzstāsies koncertā “Krēmers. Kremerata Baltica. Cirks”. Viņš atskaņos Mečislava Veinberga, Astora Pjacollas un Artura Maskata mūziku kopā ar paša dibināto orķestri “Kremerata Baltica” un slavenā vācu cirka “Circus Roncalli” klaunu Robertu Viki. Būdams liels cirka cienītājs, vijolnieks G. Krēmers ar šo koncertu vēlējies radīt sava veida kamermūzikas versiju par cirku. Koncerts būs kā aizrautīgs priekšnesums, kurā teatrālas etīdes apvienosies ar mūziku.

Pirmdien, 28.janvārī

Pulksten 19 Liepājas Olimpiskajā centrā lielizrāde (Ne)pareizie dziesmu svētki. Uzvedumā varēs tikties ar iemīļotām grupām un dziedātājiem aktieru atveidojumā un interpretācijā. Uzvedumā piedalīsies arī sabiedrībā pazīstamas  personas, kuras atmiņā atsauks dažādus sabiedrībā rezonansi izpelnījušos notikumus. 

Trešdien, 30.janvārī

Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolā pulksten 18 koncerts “Maģiskais saksofons”.

Ceturtdien, 31.janvārī

Pulksten 19.30 kultūrvietā “Kursas putni” erudīcijas spēļu vakars. Erudīcijas spēles ir konkurss, kurā dalībniekiem komandās ir iespēja pārbaudīt savas zināšanas visdažādākajās jomās.

Mūzikas klubā “Fontaine Palace” uzstāsies Aleksandrs Krasavins.

Plašāks pasākumu plāns pieejams afišā. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz