Svētdiena, 19. maijs Sibilla, Teika, Lita
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kur dzīvoja Silmaču skroderi?

Kur dzīvoja Silmaču skroderi?
15.01.2010 07:00

Atslēgvārdi

Liepāja ir viena no Latvijas pilsētām, kur, sākot ar šodienu, nedēļas garumā iespējams noskatīties režisora Jāņa Streiča veidoto jaunāko spēlfilmu “Rūdolfa mantojums”, kas ir pirmā digitālā latviešu filma un jau nodēvēta par otru dārgāko filmu Latvijas vēsturē.

Režisors, kurš šoreiz ir arī filmas scenārija autors, un pārējā radošā komanda pie šī darba strādājusi trīs garus gadus, un Jānis Streičs stāsta, ka veidojis tautisku filmu, kurā prieki vijas ar bēdām un mīlestība vairo dzīvotgribu. “Rūdolfa mantojums” veidota pēc latviešu literatūras klasiķa Rūdolfa Blaumaņa darbu motīviem un atspoguļo notikumus, kādi varēja risināties pirms “Skroderdienām Silmačos”.

Filmas darbība norisinās 20. gadsimta sākumā, kas solīja latviešiem pārticīgu un laimīgu nākotni, bija modusies tautas nacionālā pašapziņa, un auga zemnieku varēšana pārspēt pat muižniekus. Vecais ķeizara zaldāts Rūdolfs Rūdups, ar savu bagātību un lepnību būdams baronam kā dadzis acīs, kļūst gaužām nevaldāms, kad viņu ķer Amora bulta. Vienkāršas kalponītes Emīlijas dēļ vecais gatavs uz visu. Bet meitene mīl viņa krustdēlu Kārlēnu. Pa vidu mijas gan manta, gan barona patvaļa un blēži. Divu radinieku cīņa par Emīlijas sirdi izmaina kā abu vīriešu, tā pašas kalponītes likteni, lai viņai cauri asarām beidzot acīs atmirdzētu saule.

Galvenās lomas filmā uzticētas jau labi zināmiem latviešu aktieriem. Filmā Rūdolfu Rūdupu atveido aktieris Romualds Ancāns, kalponi Emīliju – Rēzija Kalniņa, Kārli – Arturs Skrastiņš, baronu – Uldis Dumpis, mācītāju – Jānis Paukštello. Filmā būs redzami arī tādi aktieri kā Dainis Gaidelis, Velta Straume, Venta Vecumniece, Ingrida Andriņa un citi.

“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz