Svētdiena, 12. maijs Valija, Ina, Ināra, Inārs
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Kurzemnieki demonstrē raitu dejas soli

Kurzemnieki demonstrē raitu dejas soli
29.06.2009 07:06

Atslēgvārdi

Gandrīz 2500 dejotāju no Kurzemes un arī no Ogres, Bauskas un Cēsīm 27. jūnijā rībināja Ventspils futbola stadiona segumu, vienojoties Kurzemes novada deju svētkos, kas saucās “Ar Jānīti padziedāju, ar Pēteri sadejoju”.

Pašiem dejotājiem tie bija ne tikai svētki, bet arī atskaites punkts visa ziemas laika mēģinājumiem. Arī pati koncerta diena pirms uzstāšanās viņiem nebija nekāda medusmaize, jo no agra rīta līdz vēlai pēcpusdienai notika intensīvi mēģinājumi, lai pulksten astoņos vakarā viss izskatītos pēc iespējas krāšņāks un iespaidīgāks. Un, pēc deju soļu pazinēju domām, tas arī izdevās. Paši dejotāji slavēja tos spēkus, kas todien Ventspilī noteica piemērotus laika apstākļus. Proti, debesis bija apmākušās, taču lietus nelija. Ja būtu karsējusi saule, dejotājiem klātos daudz plānāk, un daudz ātrāk būtu tukšojušās svētku dalībniekiem sagādātās firmas “Venden” ūdens muciņas.

Sabraukušos dejotājus uzrunāja arī mājas saimnieks, Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs. “Dejotāji parāda, ka viņi vēlas kaut ko darīt, ka viņi mācās darīt un ka viņiem tas izdodas. Lai to sasniegtu, ir mazliet jāpārvar slinkums, un ir jābūt arī gribai un varēšanai. Jūs apliecināt, ka tas ir iespējams,” savā uzrunā dejotājiem sacīja A. Lembergs.

Par koncerta mīnusu gan varētu uzskatīt samērā nelielās tribīnes skatītājiem, kurās vieta atradās apmēram 500 deju cienītāju. Tāpēc sākotnēji cilvēki bija izbrīnīti, ka biļešu uz koncerta vairs nebija un nācās stāvēt visapkārt žogam. Taču galu galā visi tika ielaisti koncerta norises vietā un paši varēja atrast ērtāku vērošanas vietu.

Programmā tika izdejotas gan līdz šim redzētas un iemīļotas dejas, gan jaunrades deju konkursā “Kurzemes zelta dejas” apbalvotās. Dejotājiem un skatītājiem možu garu palīdzēja uzturēt Liepājas aktrišu folkloras kopa “Atštaukas”. Bet pēc koncerta deju kolektīvi saņēma pateicības rakstus par piedalīšanos deju svētkos.

Pašā vakarā svētku un kolektīvu vadītājiem ventspilnieki bija sarīkojuši nelielu banketu pilsētas Olimpiskā centra ledushalles kafejnīcā. Savukārt paši dejotāji turpat līdzās esošajā Reņķa dārzā līdz trijiem naktī varēja pārbaudīt, kā tautisko deju soļus izmantot, lokot kājas šlāgergrupas “Zvaigžņu lietus” spēlētajos ritmos.

Svētkus organizēja Ventspils pilsētas Kultūras centrs sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru un Jūrmalas pilsētas, Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Ventspils, Liepājas, Saldus pilsētu un rajonu pašvaldībām.

Viktors Ulberts,
“Kurzemes Vārds”

Lai arī visu dienu pavadījuši mēģinājumos, koncertā gan vecie, gan jaunie dejotāji bija moži un sprigani.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz