Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Labākais dizains dzimis Liepājā

Labākais dizains dzimis Liepājā
08.10.2009 07:06

Starp labākajiem Latvijas dizaineriem šogad ir vairāki liepājnieki, kuri tikuši pie “Gada balvas dizainā” dažādās nominācijās.

Labākais biroja dizains ir Mārtiņa Pīlēna veidotajam akciju sabiedrības “UPB” birojam Rīgā, nominācijā “Vides dizains” labākie dizaineri šogad ir Vita Balode, Andris Kokins un Kaspars Kaupe par kāda Ventspils ielu kvartāla krāsu risinājumu, labākās dizaineres titulu konkursā “Otrā iespēja” ieguva Marta Ģibiete par traukiem, kas tapuši no vecām alus pudelēm, bet nominācijā “Produktu un iepakojuma dizains” labākā unikālā dizaina autore ir tekstilmāksliniece Iveta Deģe ar savām lina šallēm un kaklasaitēm.

Tekstilmāksliniece Iveta Deģe konkursā pieteica savas austās lina šalles un kaklasaites vienotā produktu sērijā “Līdzsvars un harmonija”. Dizaineri novērtēja arī kaklasaišu iepakojumu, un nominācijā “Iepakojuma dizains” viņa ieguva trešo vietu.

Interesanti, ka modes foto nominācijā ar attēliem, kuros redzamas Ivetas kaklasaites, startēja arī liepājniece Vineta Jaunzeme. “Fotogrāfijās kaklasaites atspoguļoju, ņemot vērā to unikalitāti un uzsverot produkta dabiskumu un vitalitāti. Dabas motīvu un paradoksa izmantojums rada smalku, ironisku un prātā paliekošu koptēlu,” par saviem darbiem saka V. Jaunzeme.

Bet I. Deģe pati atklāj, ka viņai pieteikšanās dizaineru konkursā ir uzdrīkstēšanās. “Savulaik esmu beigusi Liepājas mākslas skolu kā audēja un rokdarbniece, bet patiesībā daudzus gadus neko nopietnu nedarīju, vairāk pašas priekam. Tad pirms aptuveni pieciem gadiem man radās ideja par lina šallēm un es sameklēju stelles, lai sāktu aust,” viņa atceras. Sākumā stelles viņa pat aizņēmusies, bet pirmās atsauksmes par šallēm bijušas tik pozitīvas, ka māksliniece, kura ikdienā ir pasniedzēja Liepājas Universitātes Mākslas un dizaina katedrā, turpinājusi darboties izvēlētajā virzienā. “Vēlāk cilvēki paši vaicāja, vai es strādāju tikai sievietēm, vai nevarot arī kādu lina kaklasaiti nopirkt, un tā sāku aust kaklasaites.”

Plašāk lasiet laikraksta “Kurzemes Vārds” 8. oktobra numurā.

Tekstilmākslinieces Ivetas Deģes lina šalles un kaklasaites dizaina konkursā ieguvušas pirmo godalgu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz