Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Labrīt, mazais!” Jāni Dreiblatu sveic 80 gadu jubilejā

“Labrīt, mazais!” Jāni Dreiblatu sveic 80 gadu jubilejā
Visu paaudžu teātra ļaudīm Jānis Dreiblats novēlēja: "Turiet šo namu svētu savā sirdī un dvēselē, tad tas dzīvos, kamēr vien latvju zeme pastāvēs!" (Foto: Egons Zīverts)
14.02.2020 07:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Ar priecīgu, mīļu un uzmundrinošu “labrīt!” un sarkanām rozēm Liepājas teātra aktieri un darbinieki ceturtdien dienas vidū sagaidīja savu kolēģi Jāni Dreiblatu kopā ar sievu Ilgu Martinsoni izkāpjam no retro auto pie teātra durvīm. 12. februārī Jēnim apritēja apaļi 80, tāpēc teātrinieki pulcējās viņu sumināt jubilejā.

No dienesta ieejas līdz skatītāju zālei – tik gara bija sveicēju goda sardze. “Tikai nelieciet man iet uz grimētavu!” pa jokam piktojās J. Dreiblats. Skatuves centrā 113 gadus vecā Liepājas teātra lomā bija iejuties tā direktors Herberts Laukšteins un sveicināja Jēni ar viņa ieviesto “labrīt!” jebkurā dienas laikā: “Apsēdies, mazais! Tu esi unikāls, jo ar tevi diena sākas jebkurā laikā. Mēs tev novēlam, lai tu nodzīvotu vismaz līdz manam vecumam un lai visas meitenes tevi iemīlētu arī tajos 113!”

Uz skatuves blakus aktieriem sastājās arī tie teātra ļaudis, kas ikdienā darbojas aizkulisēs, un visi kopā nodziedāja jubilāram dziesmu populārajā meldiņā par trīs runčiem, bet ar teātra dežurantes Marutas Kārkliņas īpaši Jēnim sacerēto asprātīgo tekstu. “Jūs esat provokatori!” mīļi bārās Jēnis. “Mīļie zēni un meitenes, es nevaru jums neko citu pateikt, kā tikai paldies, paldies un vēlreiz paldies! Tas, ko jūs te šodien izdarījāt ar mani, tas ir par traku. Ko jūs tālāk izdarīsiet ar nākamajiem?!”

Sveicēji saskandināja šampanieti uz jubilāra un viņa dzīvesbiedres veselību un cienājās ar svētku kliņģeri.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz