Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Laimīgās ģimenes modelis ar divām sievām

Laimīgās ģimenes modelis ar divām sievām
05.01.2007 19:22

0

Atslēgvārdi

Jau nākamās nedēļas nogalē Liepājas teātris skatītājiem atkal piedāvās pirmizrādi. Pašlaik mūsu teātrī notiek pēdējie mēģinājumi Reja Kūnija komēdijas “Precējies nav miris” jauniestudējumam viesrežisora Valentīna Maculēviča režijā. Scenogrāfs Mārtiņš Kalseris, kostīmu māksliniece Jurate Silakaktiņa. Izrāde top ne tik bieži pie mums sastopamā sadarbības formā, proti, pēc Liepājas teātra pasūtījuma iestudējumā spēlē nevis pašu aktieri, bet gan Nacionālā teātra skatuves mākslinieki.

Kā to vērtē režisors Valentīns Maculēvičs pats?

“Teatrālim ir viena skatuve, vienalga, vai tā atrodas Rīgā, Daugavpilī, Valmierā vai Liepājā. Izrāde ir izrāde, vienalga, kur tā tiek iestudēta. Šoreiz tā pilnā mērā ir Liepājas teātra izrāde, lai gan tajā spēlē Rīgas aktieri, tā domāta Liepājas un ne tikai Liepājas skatītājiem,” skaidro režisors. “Tā kā Liepājas teātrim šajā sezonā ir diezgan daudz jauniestudējumu un daudz darba, doma bija aicināt talkā kaimiņus. Sauksim to par draudzības tiltu starp Rīgu un Liepāju. Mani jau var uzskatīt gandrīz par liepājnieku, jo es te bieži ciemojos, tāpat arī lielākā daļa šīs izrādes aktieri ne reizi vien ir spēlējuši uz šīs skatuves. Mēģinājumi notika Rīgā un pēdējais posms – asins, sviedri un asaras – notiek pašreiz šeit uz Liepājas teātra skatuves.”

Komēdijas “Precējies nav miris” sižeta pavedienu risina nejauša avārija, kas izjauc taksīša šofera laimīgo ģimenes dzīvi… ar divām sievām. Situācija visnotaļ kutelīga, kuru režisors Maculēvičs ar humoru raksturo šādi: “Luga ir ļoti spēcīga un interesanta, tikai nesaprotu, kāpēc tā nosaukta par komēdiju, jo tā ir dziļi traģiska jebkuram vīrietim. Kur nu vēl trakāk, ja tev reizē ir divas sievas – divas mīļotās. Sievietes, to skatoties, ļauni smiesies, bet vīrieši raudās. Tā ir vīriešu psiholoģijas enciklopēdija. Domāju, ka izrāde domāta stipriem un labi audzinātiem cilvēkiem. Par šādām situācijām nevajag raudāt, bet veselīgi pasmieties (režisors smaida). Ar šo gadu mūsu valstī ar dažādiem cenu paaugstinājumiem ir gaidāmi nepārtraukti svētki, un ja tad, noskatoties šo izrādi, cilvēki mājās aizies smaidoši, ar mums viss būs kārtībā.”

Izrādē “Precējies nav miris” spēlē septiņi aktieri. Centrālie tēli ir divas sievietes, ko spēlē Gunta Virkava un Inga Aizbalta, un viņu vīrietis – Jānis Reinis. “Viņš ir godīgs, jo katrai no abām sievām liek justies kā vienai vienīgai mīļotajai savam vīrietim,” piebilst režisors. Šiem trim Nacionālā teātra skatuves māksliniekiem piebiedrojas aktieris Bruno Libauers un trīs jauni Valentīna Maculēviča aktieru studijas kursanti – Jānis Gaveika, Kristiāns Karēļins un Ulvis Kravalis.

Kā uz Liepājas teātra skatuves iejutusies aktrise Gunta Virkava? “Man šis piedāvājums – spēlēt Liepājas teātra izrādē – likās ļoti saistošs, jo ar režisoru Maculēviču esmu strādājusi pie divām izrādēm –”Dievišķā sievietība” un “Herakls”,” stāsta māksliniece. “Tagad jau aktieri piekopj migrācijas politiku. Ja luga saista, un šī ir ļoti asprātīga un interesanta situāciju komēdija, tad spēlēt ir prieks. Šeit visiem mums ir ļoti interesantas lomas. Es spēlēju Mēriju – vienu no vīrieša mīļotajām sievietēm, faktiski pirmo sievu, jo pēc četriem mēnešiem īpašu apstākļu sagadīšanās pēc viņš aprec arī otru – Barbaru, kuru spēlē Inga Aizbalta. Kā mūsu vīrietis no šīs situācijas izsprūk – tas ir ļoti interesanti. Man savukārt ir ļoti interesanti strādāt ar Valentīnu Maculēviču, jo viņš vienmēr ir labi sagatavojies darbam un mums ir jāmēģina tikt līdzi. Nacionālajā teātrī man pašreiz ir tāds brīvāks brīdis, ejošajās izrādēs man ir dublieres, tādēļ ar prieku varu strādāt pie šī iestudējuma,” saka Gunta Virkava.

Reja Kūnija komēdijas “Precējies nav miris” pirmizrāde Liepājas teātrī paredzēta sestdien, 13.janvārī.

Indra Imbovica,
“Kurzemes Vārds”

 Skats no mēģinājuma – lomās iejūtas Gunta Virkava un Bruno Libauers.

 Režisors Valentīns Maculēvičs.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz