Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Laternu stundā klās akāciju palagu. Arī šovasar Liepājas teātra aktieri koncertēs brīvdabā

Liepājas teātra kolektīvs pēc piespiedu atvaļinājuma pakāpeniski atgriežas darbā un sāk gatavot divas koncertprogrammas vasarai cerībā uz iespēju tikties ar skatītājiem brīvā dabā. Jau maijā pie dziesmu apguves ķersies aktieri, un paredzēts, ka šajos koncertos piedalīsies visa trupa. “Pandēmijas laikā cilvēki ir izsalkuši pēc kultūras,” saka jauno programmu muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš.

Laternu stundā klās akāciju palagu. Arī šovasar Liepājas teātra aktieri koncertēs brīvdabā
Foto: Egons Zīverts
28.04.2021 06:00

Linda Kilevica

"Kurzemes Vārds"

Teātris pērnvasar aizsāka koncertuzvedumu ciklu “Vasaras vakari Liepājas teātrī” topošās mazās zāles pagalmā. Notika astoņi koncerti, no kuriem piecas bija aktieru solo programmas. Biļetes bija izpārdotas, skatītāji saņēma solījumu šādus vasaras vakarus teātrī atkārtot.

“Liepājas teātris koncertus turpinās arī šovasar, mēs ceram, ka tā būs iespēja pēc ilga laika atkal satikt savus skatītājus,” stāsta Liepājas teātra literārā padomniece Zanda Borga.

Programmā “Akāciju palags” skanēs Imanta Kalniņa dziesmas, kas rakstītas tikai Liepājas teātra izrādēm, piemēram, “Ei, jūs tur!”, “Brēmenes muzikanti”, “Mīla, džezs un velns”, “Trīs musketieri”, “Princis un ubaga zēns”, kā arī, protams, neiztikt bez “Lilioma”.

Savukārt Raimonda Paula ciklā “Laternu stundā” skanēs gan Liepājas teātra, gan citu teātra izrādēm komponētā mūzika – “Dāmu paradīze”, “Jauko māņu diena”, “Meža gulbji”, “Māsa Kerija” u.c. “Abiem komponistiem šogad ir jubileja,” uzsver N. Kalniņš, “un viņiem ir tik daudz teātra mūzikas.”

N. Kalniņš atzīmē, ka izrādes, kas veidotas skatuvei, rādīt laukā ir sarežģīti, koncertus ārtelpām izveidot ir vieglāk.

“Cilvēki ir noilgojušies pēc saviem mīļajiem aktieriem. Mēs cenšamies koncertus veidot neformālā gaisotnē, lai aktieri varētu arī aprunāties ar publiku. Cilvēkiem patīk vienkāršums,” viņš saka.

Koncertos piedalīsies mūziķi N. Kalniņa vadībā, radošajā komandā ir arī Herberts Laukšteins, Inga Krasovska, Zigrīda Atāle un Aurika Feldmane.

Ja epidemioloģiskā situācija atļaus pulcēties ārtelpās, programma “Laternu stunda” paredzēta no 7. līdz 11.jūlijam, bet “Akāciju palags” – no 28.jūlija līdz 1.augustam.

“Ja skatītāju interese būs tikpat liela kā pagājušo gadu, šos koncertciklus varēsim atkārtot arī augustā. Pagalms ir ļoti piemērots šādiem koncertiem, un arī galdiņus skatītājiem var savietot tik lielā distancē, cik nepieciešams,” saka Z. Borga.

Liepājas teātris šajā laikā ir radījis arī vairākas monoizrādes, kas tika plānotas mazajā zālē koncertzālē “Lielais dzintars”. Atkarībā no tā, kad un cik lielā skaitā skatītāji varēs pulcēties iekštelpās, teātris apsver domu dažas no tām skatītājiem piedāvāt arī pagalmā.

Par koncertu un izrāžu norises laikiem un biļešu iegādi Liepājas teātris informēs, kad būs zināmi konkrēti epidemioloģiskās drošības nosacījumi, lai satiktos ar publiku.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz