Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latīņamerikas vēsmas Latvijā atspoguļojas ceļojošā fotoizstādē “Cita Amerika”

Latīņamerikas vēsmas Latvijā atspoguļojas ceļojošā fotoizstādē “Cita Amerika”
29.04.2008 16:37

0

Atslēgvārdi

No 28. marta līdz 4. maijam piecās Latvijas pilsētās – Rīgā, Ventspilī, Valmierā, Daugavpilī un Liepājā – notiks Latīņamerikas (Čīles, Brazīlijas, Kolumbijas, Meksikas, Urugvajas un Ekvadoras) valstu fotoizstāde ar nosaukumu ”Cita Amerika”. Pirmo reizi ne tikai Latvijā, bet pat Eiropā notiks šāda mēroga un veida izstāde, kad vienlaicīgi sevi prezentēs viena reģiona sešas valstis. Izstāde tiek plānota ar mērķi lauzt sabiedrības stereotipus par tālo un vēl joprojām neiepazīto Latīņameriku.

Goda konsulu iniciatīva tiek vērsta uz to, ka tas būs atspēriena punkts tālākai Latvijas un Latīņamerikas valstu sadarbības veicināšanai.

Čīles Goda konsuls Oļegs Kuzņecovs  ”Vēsturiski, 6-7gadi atpakaļ, jau izveidojās ļoti laba sadarbība, atbalsts un kontakti starp Latīņamerikas valstu Goda konsuliem Latvijā. Mums notiek regulāras tikšanās, kuru laikā apmaināmies ar idejām, pieredzi kā popularizēt katram savu valsti. Vienā no šādām tikšanās reizēm, parādījās ideja, ka vislabāk to darīt kopā. Tā kā Latīņameriku apvij dažnedažādi māņi un tā līdz šim Latvijas sabiedrībai ir tāla un neizpētīta, izlēmām, ka vislabāk valsti ir parādīt ar fotogrāfijām – tā radās šīs izstādes ideja.”

Ņemot vērā mūsu valsts apaļo jubileju, tad šī izstāde ir sešu  Latīņamerikas valstu Goda konsulu veltījums Latvijas Republikas 90 gadu svinībām.

Čīles Goda konsuls Oļegs Kuzņecovs: ”Šīs jubilejas ietvaros negribējām, lai tas ir vienreizējs pasākums, tāpēc šī izstāde ceļos pa 5 Latvijas pilsētām, ar mērķi, lai mēs visi apzinātos, ka dzīvojam ne tikai vienā valstī, bet veselā, globālā pasaulē, kurā mīt dažādas kultūras, dažādi ekonomiskie aspekti un dažādi cilvēki. Es visu pārējo 5 Goda konsulu vārdā ļoti priecājos, ka mūsu ideju atbalstīja tik daudzi, tādēļ izdevās šāda mēroga ideju realizēt dzīvē ”.

Tā nebūs vienkārši fotoizstāde – tas būs savdabīgs veids kā pastāstīt par šīm valstīm, lai iepazīstinātu, jo arī pati izstāde notiks ”tuvāk tautai”, t.i. tirdzniecības centros, kur ik katrs to varēs apskatīt.

Izstādes fotogrāfi: galvenokārt ir tie, kas mīl šīs valstis, lai gan sākotnējā doma bija izvēlēties fotogrāfus tikai un vienīgi no katras konkrētas valsts, bet fotogrāfu vārdus varēs uzzināt apmeklējot pašu izstādi:

28.03. – 30.03. Rīga, Reval Hotel Latvija
31.03. – 06.04. Rīga, Tirdzniecības centrs ”Mols”
08.04. – 13.04. Ventspils, tirdzniecības centrs ”Tobago”
15.04. – 20.04. Valmiera, tirdzniecības centrs ”Valleta”
22.04. – 27.04. Daugavpils, kinoteātris ”Renesanse”
30.04. – 04.05. Liepāja, tirdzniecības centrs ”Ostmala”

Katrā pilsētā izstādes atklāšanas dienā visu interesantāku un krāsaināku padarīs attiecīga mūzika, degustācijas Kultūras akadēmijas studentes interesantos tērpos u.c. pasākumi.

Fotoizstādi sponsorē: Sony spoguļkameras, Rīgas dome, CEMEX, Brazīlijas Vēstniecība, Kolumbijas Vēstniecība, Meksikas Vēstniecība.

Fotoizstādes īpašais atbalsts: Valters un Rapa

Atbalsta: Latvijas Republikas Ārlietu ministrija, Čīles vēstniecība, Ekvadoras Vēstniecība, Urugvajas Vēstniecība, Reval Hotel Latvija, Kaleva Travel, Latvijas Kultūras akadēmija, Latvijas Universitāte, Tirdzniecības centri ”Mols”, ”Tobago”, ”Valleta”, ”Ostmala”, kinoteātris ”Renesanse”, draugiem.lv, Tequila Corralejo, meksikatev.lv, Party Agency, Lamatas un slazdi.

Ramona Strazda,
Fotoizstādes “Cita Amerika” projekta vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz