Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas nākotnes sargiem par godu

Latvijas nākotnes sargiem par godu
Foto: Egons Zīverts
18.04.2018 07:09

"Kurzemes Vārds"

Lai atzīmētu Liepājas Jaunsardzes 26 gadu darbu, audzinot un skolojot nu jau vairākas Latvijas aizstāvju paaudzes, Liepājas muzeja ekspozīcijā “Liepāja okupāciju režīmos” atklāta izstāde “Jaunsargi – Latvijas valsts nākotnes sargi”.

“Jaunsargu kustībai Liepājā ir dziļas saknes,” atklājot izstādi, uzsvēra Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla. Viņa pateicās jaunsargiem par vienmēr aktīvu dalību un atbalstu dažādos pilsētas un muzeja rīkotos pasākumos. “Dzimtenes mīlestība ir jūsu stiprā puse, esam lepni par jums,” direktore vērsās pie jaunsargiem, kuri kuplā pulkā instruktora Pētera Rudzinska vadībā bija ieradušies uz izstādes atklāšanu.

Izstādes veidotāja, Liepājas muzeja vēsturniece Anna Norvele pastāstīja, kā radusies doma to izveidot. “Liepājā jaunsargi aktīvi darbojušies jau no organizācijas dibināšanas laika 1992. gadā, un pirmie biedri jau dienē kādā no Nacionālo bruņoto spēku vienībām. Viņu jaunākie pēcnācēji arī šobrīd apgūst prasmes, kas nepieciešamas nākotnes karavīriem, piedalās sacensībās, pārvar dažādus izaicinājumus nometnēs brīvā dabā, kā arī apgūst Latvijas valsts vēsturi un kopj sava novada kultūrvēsturiskos pieminekļus. Tāpēc vajadzīga šāda izstāde, kur būtu iespējams iepazīties ar viņu paveikto un sasniegto gadu gaitā,” sacīja A. Norvele.

Zemessardzes 44. kājnieku bataljona komandieris Vilmārs Vecvagaris izteica cerību, ka arī daļa no pašreizējiem jaunsargiem, kad izaugs, vēlēsies savu dzīvi saistīt ar profesionālo armiju. Savukārt Liepājas nacionāli patriotisko organizāciju koordinators Juris Raķis jauniešiem pastāstīja sīkāk par Jaunsardzes rašanās vēsturi un izaugsmi. Muzikālu sveicienu izstādes dalībniekiem veltīja Austrasbērni.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz