Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO

Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO
29.04.2011 09:59

Atslēgvārdi

3. maijā plkst. 12 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16, notiks Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarācijas pasludināšanas gadadienai veltīts sarīkojums skolu jaunatnei “Latvijas neatkarības atgūšanas laiks un CREDO”, informē Sandra Šēniņa, Liepājas muzeja galvenā speciāliste.

Sarīkojumā piedalīsies CREDO mūziķi – Valdis Skujiņš, Edgars Silacērps, Raivis Krūms, Verners Bokums, Jānis Šteinbergs. Arī Linards Muciņš, kurš ir bijis grupas menedžeris jeb kā saka Valdis Skujiņš – cilvēks, kurš stāvējis klāt pie CREDO šūpuļa un kurš vienmēr palīdzējis un visu zina par CREDO.

Linards Muciņš 1990. gadā tika ievēlēts Latvijas PSR Augstākajā Padomē un bija viens no pieciem liepājniekiem, kuri 1990. gada 4. maijā nobalsoja par Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas deklarāciju.

Svarīgu lomu Liepājā Latvijas neatkarības atgūšanas laikā 1990-to gadu sākumā nospēlēja arī CREDO puiši un viņu namiņš Celtnieku ielā. Tur tautfrontieši rīkoja slepenas apspriedes, uz rakstāmmašīnas drukāja un pavairoja uzsaukumu un parakstu vākšanas lapas, vienojās par rīcības plāniem, it sevišķi 1991. gada augusta puča dienās.

Kad Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas mītnē K. Ukstiņa ielā 7/9, tagadējās Liepājas muzeja ekspozīcijas “Liepāja okupāciju režīmos” telpās, uzturēties vairs nebija droši, no turienes bija evakuēti visi svarīgie dokumenti un pavairošanas ierīces. Tad CREDO namiņš Liepājas tautfrontiešiem kļuva par vienu no slepenajām satikšanās vietām.

Pasākumā atcerēsies to dienu notikumus, un, protams, skanēs CREDO mūzika.

Pēc pasākuma muzejā grupa bijušo tautfrontiešu dosies uz kapsētu, lai aizdegtu svecītes un pieminētu aizsaulē aizgājušo Latvijas Tautas frontes Liepājas nodaļas priekšsēdētāju, LPSR Augstākās Padomes deputātu, vēlāk Labklājības ministru un Liepājas pilsētas galvu Teodoru Eniņu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz