Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu, dziesmu un bezrūpības svētki

Leļļu, dziesmu un bezrūpības svētki
01.06.2009 07:01

Atslēgvārdi

Kas īsti tā bija par dziesmu, ko nez kad un nez kāpēc uzsāka maza sieviņa, vārdā Marta Lielmute, neviens tā īsti nezina.

Tomēr, ja tā nebūtu noticis, mazie liepājnieki, visticamāk, būtu palikuši bez vienas varen jaukas nedēļas nogales, kad viss Jūrmalas parks un pat vēl lielāka pilsētas teritorija piederēja viņiem. Izskatās, ka Lielmutes Liepājā ieradušies uz palikšanu un dziedās arī citugad.

Sestdien visas dienas garumā Jūrmalas parkā netālu no koncertestrādes “Pūt, vējiņi!” bērni, kuriem patīk zīmēt, līmēt, krāsot un veidot, varēja piedalīties dažādās meistardarbnīcās.

Vienu no darbnīcām, kurā varēja darboties ikviens radošs liepājnieks, kurš neuztraucās par noķēpātu degunu vai drēbēm, vadīja mākslinieks Jānis Anmanis. “Es neko nemācu, bērni paši ir vistalantīgākie mākslinieki. Viņiem tikai jāpalīdz atrast pareizo izpausmes veidu,” sacīja mākslinieks, ikvienam ļaujot mērkt rokas krāsā, palīdzot ieraudzīt putniņu sapludinātā krāsu laukumā un strādāt ar pasteļkrītiņiem. Pat pasīvajiem vērotājiem te bija ko darīt, jo uzmanību piesaistīja arī bērnu darbu izstāde parka atmosfērā.

Rosība valdīja arī citās darbnīcās, kur varēja apgūt cirka mākslu – žonglēšanu, izgatavot pūķi, savu stikla piekariņu, koka vilciņu vai vēl ko citu. Darbojās brīvdabas fotostudija, meistare Inga radīja mākslas darbus uz sejas. Un šīs ir tikai dažas no iespējām, ko bērni varēja izmēģināt. Bija arī vizināšanās ar velokartiem, ponijiem vai elektrovilcieniņā. Pa Jūrmalas parku klīda milzu pasaku varoņi, kāds spocīgs meža gariņš tramīgi nolūkoja garāmgājējus, bet uz soliņa sēdēja Pepija Garzeķe.

Pēc svētku dalībnieku domām, viens no aizrautīgākajiem piedzīvojumiem bija ģimenes spēle “Ceļojums pa latviešu pasaku zemi”, kurā iesaistījās ap pussimts intelektuāli azartisku ģimeņu. Spēles laikā komandas devās orientēšanās trasē, lai parkā satiktu dažādus pasaku tēlus un izpildītu uzdevumus, ko bija sagatavojusi aģentūras “Baringtons K” radošā brigāde.

Turpat netālu sarīkotā “Leļļu bazāra” pārdevēji, kas piedāvāja koka rotaļlietas, bērnu mūzikas diskus, pasaku grāmatiņas, galda spēles, radošās spēles, pirkstiņlelles, sildošus lācīšus un arī bērnu apģērbu, atzina, ka tirdzniecība nesokas tik raiti, kā gribētos, un tas, ka daudzu liepājnieku rocība ir sarukusi, redzams labi, tomēr kaut ko izdodoties arī pārdot, tik traki neesot.

Vakar bija tikpat jauka diena kā sestdien un ģimeņu svētki turpinājās, no Jūrmalas parka pārceļoties jau uz pilsētas centru, kur Rožu laukumā un Liepājas muzeja dārzā varēja darināt lelles, kur dzejnieki rītā un vakarā lasīja pasakas, varēja noskatīties leļļu teātri un doties uz kārtējo kinoseansu “Ballē”. Un vēl, un vēl… Visu ne nosaukt, ne apskatīt.

Anda Pūce,
“Kurzemes Vārds”

Ģimeņu festivāla vadmotīvs bija rosinājums darboties. Gan orientēšanās spēle par latviešu pasakām, gan jaunrades darbnīcas, kurās zīmēt ar mākslinieku Jāni Anmani, gatavot gaisa pūķus, stikla piekariņus un citas lietas, piesaistīja lielu interesi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz