Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu teātrim jubilejas sezonas vasara bagāta

Leļļu teātrim jubilejas sezonas vasara bagāta
09.06.2009 14:11

Atslēgvārdi

Liepājas Leļļu teātrim šī jubilejas sezonas vasara ir bagāta ar piedalīšanos dažādos starptautiska mēroga teātru festivālos.

Nule teātris ir atgriezies jau no 4. festivāla, kas noritēja Liepājas sadraudzības pilsētā – Klaipēdā. No 4. līdz 6. jūnijam noritēja jau 15. Starptautiskais Ielu teātra festivāls ”Šermukšnis”, kurā Liepājas Leļļu teātris piedalījās ar muzikālo parodiju izrādi ”Zvaigžņu šovs”.

Pirmajā festivāla dienā visi dalībnieki tika vesti ekskursijā, kurā pilsētas muzeja pārstāvji iepazīstināja ar jauno ekspozīciju restaurētajā vēsturiskās pils mūru velvēs. Klaipēdas festivāla organizatori bija sarūpējuši arī pārsteigumu – ekskursijas noslēgumā kā cieņas apliecinājums viesiem tika klāts vīna galds vēsturiskajās velvēs.

Kā pirmie festivālu atklāja Klaipēdas deju teātris ar izrādi ”Rekviēma”, bet noslēdza Liepājas Leļļu teātris ar savu muzikālo parodiju izrādi.

”Mani patīkami pārsteidza, ka klaipēdniekiem Ielu teātra festivālā prezentējās arī tādi lielformāta kolektīvi kā Jūras Spēku orķestris ar lielu kori, kā arī vesels operas uzvedums brīvā dabā! Tai pat laikā festivālā bija arī monoizrādes un dažādi solo projekti, kā piemēram, Aristofāna ”Lizistrata” iestudējums no Vācijas. Vienlīdz demokrātiski un veiksmīgi blakus eksistēja gan muzikālie teātri, gan vārda teātri, gan kustību teātri, gan leļļu teātri, kā arī dažādu formātu muzikālie projekti,” iespaidos dalījās režisore Ineses Belte. ” Skatoties Varšavas teātra ”Akt” atvesto izrādi, secināju, ka Polijas valsts ļoti atbalsta kultūru. Tehniski teātris bija nodrošināts tik labā līmenī, ka mums šajā jomā ir vēl kur augt un pēc kā tiekties. Labs tehniskais nodrošinājums ir arī zināms garants mākslinieciskajai kvalitātei. Vēl, protams, lietderīgi bija satikt mūsu gaidāmos Liepājas 3. Ielu teātru festivāla dalībniekus un detalizētāk pārrunāt viņu dalību mūsu Festivālā,” skaidroja Leļļu teātra direktors Rihards Belte.

Šādi festivāli ir ļoti noderīgi teātru dzīvē, jo tie paver apvāršņus un ļauj iepazīties ar vēl nesastaptiem dažādiem radošiem kolektīviem.

Agnese Zīverte,
Liepājas Leļļu teātris

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz