Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Leļļu teātris ziemas saulgriežu karuselī

Leļļu teātris ziemas saulgriežu karuselī
02.12.2007 11:51

0

Atslēgvārdi

Sākot ar šo svētdienu, Liepājas Leļļu teātris kopā ar daudziem draugiem – Ziemassvētku vecīti, Sniegbaltīti un rūķēniem, gudro Žurku, ķekatniekiem, sivēntiņiem un citiem pasaku personāžiem – griezīs lielo ziemas saulgriežu karuseli. Par to, kādi svētku sarīkojumi gaida mazos liepājniekus, stāsta Leļļu teātra direktors Rihards Belte.

Kādus tad pārsteigumus Leļļu teātris sagatavojis?
– Jau tūlīt pēc lielās svētku egles iedegšanas skatītājus pulksten 18 Latviešu biedrības namā sasildīties un svētku gaisotni baudīt aicinās pēc brāļu Grimmu pasakas motīviem veidots koncertuzvedums “Sniegbaltīte un 12 rūķīši” Ineses Beltes režijā. Koncerta otro daļu kuplinās Ingrīdas Lūres baleta un deju studijas dalībnieki.

Pēc nedēļas jūs Ziemassvētku ieskandināšanu turpināsit…
– Jā, šoreiz jau nedaudz pieteiksim, ja tā var teikt, arī jaunā gada simbolus. 8.decembrī pulksten 16 laukumā pie tirdzniecības nama “Kurzeme” iecerēts pasākums ar nosaukumu “Ziemassvētku vecīšu sasaukšanās”. Šajā reizē visus vienos ziemas saulgriežu dziesma dažu vecīšu izpildījumā, iesaistot arī garāmejošos dziedāt gribētājus. Ziemassvētku vecīšu žūrija atraktīvākos dalībniekus apbalvos ar tirdzniecības nama “Kurzeme” sarūpētajām svētku dāvaniņām.

Ziemas saulgriežu svētki jau nu nekādi nevar iztikt bez ķekatniekiem. Vai Leļļu teātris arī ies ķekatās un aicinās citus līdzi?
– Šajā reizē gan vairāk būsim dalībnieki, nevis vadītāji. 15.decembrī pulksten 16 turpat Rožu laukumā notiks “Lielo ķekatu saiets”. Visa šā pasākuma vadīšana uzticēta mūspusē autoritatīvākajām un nopietnākajām latviešu tautas svētku un godu zinātājām “Atštaukām”. Viņām pievienosies jauno folkloras draugu kopa “Baļķi”. Notiks arī Masku parāde un labāko darinājumu izvērtēšana.

Ja reiz iejūtamies svētku gaisotnē, tad, kā valodo rūķīši, Liepājas Leļļu teātris un Rihards Belte mazos skatītājus iepriecināšot arī ar šā gada pēdēja veikumu – pirmizrādi?
– 29.decembrī pulksten 12 Leļļu teātra Ziemassvētku vecītis un radošā saime savās mājās gadumiju sagaidīs ar jauniestudējumu. Tas būs Jura Stobova skatuves variants visu iemīļotajai pasakai par “Trim sivēntiņiem”.

“Kurzemes Vārds”

Koncerta uzveduma “Sniegbaltīte un 12 rūķīši” dalībnieces iejūtas pasaku tēlos un jaunajos, krāšņajos tērpos.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz