Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Līdzgaitnieku dāvana Olafam Gūtmanim

Līdzgaitnieku dāvana Olafam Gūtmanim
09.01.2012 07:03

Dzejnieka Olafa Gūtmaņa 85 gadu jubilejai gatavo pārsteigumu viņa tuvākie līdzgaitnieki – spalvas brāļi un māsas, komponisti, aktieri, arī grupas “Credo” mūziķi.

Grupa “Credo” sadarbojas ar dzejnieku jau no tiem laikiem, kad mēģinājumi ritēja kokapstrādes kombināta klubā. Tas bija 1975. gadā, kad grupa nodziedāja pirmo dziesmu ar O. Gūtmaņa vārdiem, un vēlāk šī sadarbība tikai gāja plašumā.

22. janvārī pulksten 16 Latviešu biedrības nama lielajā zālē dzejas un mūzikas pēcpusdienu rīko Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Rakstnieku Savienības Liepājas nodaļu. Sarīkojums iecerēts divās daļās. Pirmajā daļā būs dziesmu cikls “Zvanītājs”. Tajā skanēs piecas jau dzirdētas un klausītāju savulaik iemīļotas Edgara Silacērpa komponētas dziesmas ar dzejnieka vārdiem, bet piecas dziesmas šajā ciklā būs jaunas, vēl nedzirdētas. Muzicēs grupas “Credo” mūziķi, dziedās koris “Laiks”, visu kopā sasaistīs teicējs aktieris Jānis Dreiblats. Fonā varēs vērot videomateriālus, kuros būs epizodes no Olafa Gūtmaņa dzīves.

Otrās daļas pamatā ir notikumi no savulaik Olafa Gūtmaņa un viņa draugu piedzīvotā un paveiktā. Komponists Agris Engelmanis bija sarakstījis kora dziesmas ar O. Gūtmaņa vārdiem. Un trīs vīri – komponists, dzejnieks un ar viņiem kopā diriģents Jēkabs Ozoliņš ar saviem dziedātājiem – koncertēja dažādās vietās. Šoreiz, jubilejas sarīkojumā, šīs dziesmas dziedās koris “Laiks”, ko diriģēs Jēkabs Ozoliņš un Ilze Balode. Bet klausītājiem būs iespēja dzirdēt Olafa Gūtmaņa jaunākos dzejoļus paša autora lasījumā.

Daina Meistere,
“Kurzemes Vārds”

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz