Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Lielais dzintars” aicina baudīt Vidusjūras noskaņas opermūzikas koncertā

”Lielais dzintars” aicina baudīt Vidusjūras noskaņas opermūzikas koncertā
Foto: Publicitātes. "Dienvidu saules promenāde"
29.07.2020 00:01

"Lielais Dzintars"

Svētdien, 9. augustā pulksten 18.00, noslēdzot koncertsērijas ”Personīgi” vasaras sezonu, Liepājas koncertzāle ”Lielais dzintars” aicina uz romantisku opermūzikas koncertu ”Dienvidu saules promenāde”. Pie klavierēm esot ekspresīvajai pianistei Agnesei Egliņai, Latvijas Nacionālas operas un baleta solisti – dzidrais soprāns Marlēna Keine un artistiskais tenors Mihails Čuļpajevs – duetā izdziedās Vidusjūras dienvidniecisko komponistu skaistākās mīlas dziesmas, ārijas un duetus.

Tenors Mihails Čuļpajevs

Tik skaists ir šis brīdis, lai dejotu, to mīlnieks neviens garām nelaidīs!” skan vārdi Džoakīno Rosīni Neapoliešu tarantellā. Koncertprogramma ”Dienvidu saules promenāde” būs kā aicinājums uz kaislīgu deju, valdīs saulē sakarsusi smeldze un dzīvesprieks, kas nepazīst robežas. Romancēs un mīlas duetos klausītājiem būs iespēja iepazīt un izbaudīt Kamila Sensānsa, Franando Obradora, Džoakīno Rosīni, Astrora Pjacollas, Hosē Serano, Ruperto Čapī un citu franču, spāņu un itāliešu komponistu mūziku.

“Dienvidu saules promenāde” būs kā aicinājums uz kaislīgu deju

Tā kā ceļošana šobrīd ir ierobežota, vēlamies savus klausītājus aicināt Vidusjūras noskaņas baudīt šeit pat — Baltijas jūras krastā, veldzējoties solistu dzidrajos vokālos un iegrimstot itāļu romantiskāko operu ārijās,” aicina koncertzāles ”Lielais dzintars” mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Latvijas Nacionālas operas un baleta solistus — soprānu Marlēni Keini un tenoru Mihailu Čuļpajevu, pie klavierēm pavadīs atraktīvā un ekspresīvā pianiste, Liepājā dzimusī un augusī Agnese Egliņa, kas šobrīd ir viena no pieprasītākajām jaunās paaudzes pianistēm Latvijā. Viena no mākslinieces muzikālās būtības atslēgām ir komunikācija ar cilvēkiem gan dzīvē, gan mūzikā. Pianiste labprāt koncertos sarunājas ar publiku, iepazīstinot ar mūziku, un arī opermūzikas koncerts ”Dienvidu saules promenāde” nebūs izņēmums.

Agnese Egliņa šobrīd ir viena no pieprasītākajām jaunās paaudzes pianistēm Latvijā

Koncertā varēja baudīt patiesi gaumīgu Vidusjūras muzikālās kultūras buķeti, skanot valšiem un tarantellām, kanconām, spāņu operetei – sarsuelai un pat Astora Pjacollas Libertango. Mihails Čuļpajevs un Marlēna Keine ir ļoti skatuvisks tandēms, turklāt viņiem izdevās populārāko hitu interpretācijā izvairīties no klišejiskuma. Volānu un rožu bija tieši tik daudz, lai pabarotu publikas gaidas attiecībā uz dienvidniecisku raksturu, bet nekļūtu banāli,” pēc koncertprogrammas pirmatskaņojuma ”Latvijas Nacionālās operas un baleta” mazajā zālē rakstīja mūzikas kritiķe Lauma Mellēna.

https://youtu.be/_b1ZqWf6YNg

 

Raksturīgi koncertsērijai ”Personīgi” – pēc koncerta būs iespēja tikties ar mūziķiem, lai pie kafijas tases vai atspirdzinoša dzēriena glāzes baudītu sarunas neformālā gaisotnē.

Marlēne Keine

Koncerts notiks klātienē, ievērojot drošības pasākumus un distanci. Koncerts II daļās, norises ilgums — aptuveni 1 stunda un 40 minūtes. Plašāka informācija un koncerta programma pieejama mājas lapā www.lielaisdzintars.lv.

Biļešu cena – no 15 līdz 20 eiro. Pensionāriem, kā arī skolēniem, studentiem, pasniedzējiem un skolotājiem – 25% atlaide. Personām ar I un II grupas invaliditāti un viņu pavadoņiem – 50% atlaide. Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

Koncertu ar Liepājas pašvaldības un Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu rīko SIA ”Lielais Dzintars”.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz