Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

“Lieldienu ķocī” var notikt viss!

“Lieldienu ķocī” var notikt viss!
30.03.2012 17:00

Atslēgvārdi

Svētdien, 8. aprīlī, no pulksten 12:00 līdz 14:00 Liepājas Jūrmalas parka Bērnu atrakciju laukumā kopā ar Zaķu māti un Zaķu tēvu (Zanda Štrausa un Marģers Eglinskis) liepājnieki un Liepājas viesi aicināti aktīvi līdzdarboties svētku sarīkojumā “Lieldienu ķocī”, informē pasākuma organizātori.

Te būs gan dziesmas, dejas, rotaļas un konkursi, gan radošās darbnīcas, olu meklēšana, Lielā Lieldienu ķoča veidošana un citas svētku aktivitātes. Nāc, līdzi ņemot Lieldienu galveno simbolu – olu.

Šogad svētku vadmotīvs ir ķocis jeb grozskā svētku simbols un viens no svarīgākajiem atribūtiem, kurā tiek rūpīgi saliktas ne tikai raibās oliņas, bet arī visas gaišās domas un pozitīvās sajūtas, kuras rosina pavasaris un kopā būšanas prieks.

Ķocis kā brīnumu glabātājs, kā maģiska vieta, kura veidošanā ir aicināts piedalīties ikviens, lai kopīgiem spēkiem radītu svētku sajūtas un noskaņu, saglabātu Lielās dienas sapņus, brīnumus un mirkļus.

Savu prieku par to, ka dienas kļūst aizvien garākas un pamazām mostas daba, lielajā Lieldienu ķocī palīdzēs ievīt ziedu dizaina studijas ”Liepzars” floristes, bet, kad grozs būs savīts, tajā varēs salikt vienkopus visas sarīkojuma dalībnieku veidotās skaistās, raibās Lieldienu olas.

Svētku noskaņu sarīkojuma apmeklētājiem radīs jauniešu deju kolektīva ”Kvēle” un ”Odziņa”, vidējās paaudzes deju kolektīva ”Kvēle” un senioru deju kolektīva ”Sidrabvilnis” dejotāji. Ar tautas tradīciju pūru dalīsies folkloras kopu ”Vēlava” un ”Saknes” dalībnieki. Savukārt bērnu vokālās studijas ”Pērlītes” un  pirmskolas izglītības iestādes ”Dzintariņš” mazie dziedātāji klātesošos priecēs ar jautrām un pavasarīgām melodijām.

Radošajās darbnīcās, kurās ar dažādiem materiāliem ikkatrs varēs krāsot un rotāt savu Lieldienu olu, kā arī veidot dažādus svētku dekorus, izpausties mudinās lietišķās mākslas studijas ”Kursa” meistares, Bērnu un jaunatnes centra struktūrvienības ”Laumiņa” pedagogi un ziedu dizaina studijas ”Liepzars” floristes.

Īpašu prieku gan lielajiem, gan mazajiem liepājniekiem sagādās pūkainie ciemiņi no Grobiņas – Lieldienu truši ar savām ģimenītēm.

Svētku dalībnieki aicināti ņemt līdzi arī Lieldienu galveno simbolu – olu, lai piedalītos tādās tradicionālās sacensībās  kā olu ripināšana, olu kaujas un citās.

”Lieldienu ķocī” tiks turpināta arī jau par tradīciju kļuvusī Lietišķās mākslas studijas ”Liepava” Pogu segas veidošana. To, ar mērķi radīt unikālu kopdarbu, kas simbolizē laika ritumu un liepājnieku vienotības garu, 2009. gada pavasarī ap Lieldienu laiku sāka darināt ”Liepavas” meistares. 

Ikviens liepājnieks un viesis mīļi aicināts iesaistīties svētku norisēs ”Lieldienu ķocī” kopā ar Zaķu māti un Zaķu tēvu (aktieri Zanda Štrausa un Marģers Eglinskis), baudot pavasara atnākšanu un pirmo zaļumu Liepājas lepnumā – Jūrmalas parkā.

Un atceries – Lieldienu ķocī var notikt viss..

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz