Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs un Karostas glābšanas biedrība rīkos Tēva dienas svinības

No 9. līdz 10. septembrim Liepājas muzejs un Karostas glābšanas biedrība aicina liepājniekus un pilsētas viesus svinēt Tēva dienu, informē muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Rasa Zālīte.

Liepājas muzejs un Karostas glābšanas biedrība rīkos Tēva dienas svinības
Foto: Publicitātes
21.08.2023 16:18

liepajniekiem.lv

Svinības sāksies 9. septembrī Redanā, 14.novembra bulvārī 82/86, un turpināsies 10. septembrī Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18 un Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu namā” Kungu ielā 24.

Divas dienas no pulksten 12 līdz 16 Redanā ģimenes ar “tēvu centrā” aicinātas piedalīties dažādās darbnīcās un sacensībās.

Abās dienās programma būs vienāda.

No pulksten 21 līdz 9 norisināsies “Tēvu nakts” piedzīvojums – nakšņošana neierastos apstākļos, izaicinājumi, uzdevumu veikšana, sadarbojoties savā starpā un ar citām ģimenēm.

“Tēvu nakts” piedzīvojumā dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc jāpiesakās iepriekš, rakstot e-pastu uz [email protected] vai zvanot pa tālr.: 26 369 470.

Svētdien pulksten 16 no Redana uz Liepājas muzeju dosies bezmaksas muzikālais autobuss. Brauciena laikā par dzīvespriecīgu noskaņojumu rūpēsies Edgars Jānis Kārkliņš (saksofons) un ģitārists Māris Kupčs.

Tēvu dienā, 10. septembrī, Liepājas muzeja dārzā no pulksten 17 līdz 18.30 ikviens aicināts uz tēvu un viņu bērnu koncertu. Šajā vakarā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies komponists un mūziķis Arnis Miltiņš ar abiem dēliem un meitu.

Turpinājumā uz skatuves kāps Liepājas Simfoniskā orķestra pūtēju ansamblis “Libau Brass Quintet” kopā ar perkusionisti Martu Kauliņu-Pelnēnu.

Ansamblī spēlē Mārtiņš Leišavnieks (tuba) ar diviem dēliem Krišjāni Leišavnieku (trompete) un Dāvi Matīsu Leišavnieku (trombons), kā arī Edgars Ruģelis (mežrags), Mārtiņš Zujs (trompete).

Savukārt koncerta noslēgumā kopā ar meitu, jauno flautisti Rūtu Kaukuli, elektroakustisku solo programmu atskaņos rokmūziķis Juris Kaukulis, kurš pazīstams kā grupas “Dzelzs vilks” līderis.

Vienlaikus Liepājas muzejā no pulksten 17 līdz 18.30 ģimenes, īpaši tēvi un bērni, ir aicināti piedalīties mākslinieces Elitas Patmalnieces portretu zīmēšanas meistardarbnīcā, kā arī bez maksas apmeklēt izstādi “Mirklis pirms. Kāzu tērpi 19.gs. sākums-20.gs. otrā puse”.

Arī Liepājas 17.-19. gs. interjera muzejs “Hoijeres kundzes viesu nams” 10.septembrī laikā no pulksten 11 līdz 14 aicinās uz “Tēva diena Liepājā” aktivitātēm.

Šajā dienā Hoijeres namā Aivars Ozols manteļskursteņa maizes krāsnī ceps saldskābo maizi, rotkalis Andris Grebis veidos Hoijeres nama monētas un koktēlnieks Jānis Žīmants grebs priekšmetus un figūras no koka.

Visi meistari būs ne tikai vērojami darbībā, bet arī labprāt atbildēs uz jautājumiem par savu arodu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz