Pirmdiena, 6. maijs Didzis, Gaidis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā – atkal balets!

Liepājā – atkal balets!
25.10.2008 07:05

Atslēgvārdi

Piektdien ap pulksten divpadsmitiem Liepājā ieradās Latvijas Nacionālās operas baleta trupas 54 mākslinieki. Pulksten trijos uz Liepājas teātra skatuves viņiem sākās pirmais mēģinājums. Pulksten sešos vakarā – pirmā izrāde “Korsārs”. Otra uz Liepāju atvestā izrāde ir baleta klasikas pērle “Žizele”. Gan šodien, gan rīt teātrī valdīs balets – divas izrādes katru dienu.

Ir pagājuši jau desmit gadu, kopš pēdējoreiz Latvijas Nacionālās operas baleta trupa sniedza viesizrādes Liepājā. Kasē vakar bija palikušas tikai dažas nepārdotas biļetes.

Kā pastāstīja baleta mākslinieciskais vadītājs Aivars Leimanis, mākslinieki uz Liepāju braukuši ar ļoti lielu prieku. Pat kāds no dejotājiem, kurš saslimis un izmantojis slimības lapu, ļoti, ļoti prasījies līdzi. Vides, skatuves, skatītāju maiņa baletdejotājiem nākot tikai par labu, jo sniedz jaunas izjūtas un iespēju apliecināt sevi. “Vienalga – skatuve liela vai maza – mākslinieki dejo ar maksimālu atdevi. Arī es būšu zālē katrā izrādē, jo tāds ir mans princips,” sacīja A.Leimanis. Viņaprāt, abas uz Liepāju atvestās izrādes ir tieši tās, kas uzskatāmas par labākajām, lai ar baleta mākslu iepazīstinātu bērnus, jauniešus (un pieaugušos!), kuriem šis mākslas veids vēl svešs. “Žizele” īpaši patikšot meitenēm, “Korsārs” puišiem. Šovasar abas šīs izrādes vestas uz Itāliju, kur rādītas Ravēnas baleta festivālā.

Latvijas Nacionālās operas producente Selga Šustere stāstīja, ka viesizrādēs atbraukuši pavisam 88 cilvēki. No tiem 54 baletdejotāji, kā arī baleta mākslinieciskais vadītājs, 4 repetitori, 1 masiere, 8 skatuves strādnieki, 4 gaismotāji, viens skaņu meistars, 3 frizieres grimētājas, 3 ģērbēji, 1 rekvizitors, 2 šoferi u.c. Furgons, kas atvedis izrāžu dekorācijas, bijis tik liels, ka tikko, tikko ticis iekšā teātra pagalmā. S.Šustere nedaudz bažījās, kā būšot ar skaisto dekorāciju izvietošanu uz skatuves, jo tā tomēr mazāka par operas skatuvi – par metriem sešiem šaurāka un arī ne tik liela garumā. Taču tas nekādā ziņā neietekmēšot deju kvalitāti. Izrādei “Korsārs” tērpus darinājusi Elita Patmalniece, “Žizelei” – Ināra Gauja. Uz Liepājas teātra skatuves redzēsim tādus baleta solistus kā Alekseju Avečkinu, Margaritu Demjanoku, Baibu Kokinu, Sabīni Guravsku, Juku Miaki (Japāna), Intaru Kleinhofu, Sergeju Neikšinu un citus. Baleta mākslinieciskais vadītājs A.Leimanis bilda, ka dejotājiem daudz laika Liepājas apskatīšanai neatlikšot, jo dienā ir divas izrādes, pirms tām obligātie mēģinājumi, tad gatavošanās izrādei. Visi viesizrādēs atbraukušie ir apmetušies viesnīcā “Līva”.

Baletu Liepājā var skatīties koncertcikla “Rudens mūzikas laiks” ietvaros.

Daiga Lutere,
“Kurzemes Vārds”

Piektdien dienas vidū sākās baletdejotāju pirmais mēģinājums uz teātra skatuves, bet jau vakarā viņi tērpās krāšņajos izrādes “Korsārs” tērpos un baudīja Liepājas publikas aplausus.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz