Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā atklās starptautisku digitālās mākslas izstādi ”Plastiskā daba”

Liepājā atklās starptautisku digitālās mākslas izstādi ”Plastiskā daba”
Foto: Publicitātes
04.11.2019 13:04

liepajniekiem.lv

Piektdien, 8.novembrī, ikgadējā starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla “Update/Atjauninājums” ietvaros Liepājā tiks atklāta starptautiska izstāde ”Plastiskā daba”, pulcējot 16 mediju mākslinieku darbus no Latvijas, Lietuvas, Vācijas un Nīderlandes, informē izstādes kuratore Anna Priedola.

Fotogrāfijās, video, animācijā, virtuālajā realitātē un imersīvās skaņu telpās mākslinieki pētījuši cilvēka, dabas un tehnoloģiju mijiedarbību – liekot pārvērtēt dabisko cilvēkā un cilvēcisko dabā.

Multimediju māksliniece Zanda Puče savā foto un video darbu sērijā ”Medības” izzina šo cilvēka piekopto dabas kontroles mehānismu un mednieka instinktu mūsdienās.

Lietuviešu arhitekte Aiste Ambrazevičute (Aistė Ambrazevičiūtė) savā radošajā darbībā veido imagināras kartes, atainojot pilsētvidē atrodamus augu motīvus, kas urbānas vides iemītniekam tomēr atklāj šķietami svešas un nepazīstamas ainas.

Savukārt jauno mediju mākslinieki Gustavs Lociks un Andrejs Poikāns skatītājam atklāj vizuālas un skaņu ainavas, kas veidotas sadarbībā ar mašīnmācīšanās algoritmiem, reflektējot par vides konstrukcijām mākslīgā intelekta laikmetā.

Izstādes atklāšanā ar jauktās realitātes performanci ”Savienotās realitātes” uzstāsies mākslinieku grupa no Vācijas – viņi izstrādājuši virtuālās realitātes sistēmu, kas pārbauda lietotāja smadzeņu plasticitāti, liekot pasauli ieraudzīt no līdzcilvēka skatpunkta. Tikai sadarbojoties viens ar otru, Savienotās realitātes lietotāji var sasniegt savu mērķi.

Izstāde būs atvērta no 8. līdz 24.novembrim Zivju ielā 3, blakus galerijai ”Romas dārzs”.  Ieeja bez maksas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz