Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā atklāta izstāde ”Iekļauties kustībā”

Liepājā atklāta izstāde ”Iekļauties kustībā”
Foto: Valters Pelns
08.04.2019 12:20

liepajniekiem.lv

Pagājušajā piektdienā, 5. aprīlī, ar franču mākslinieka Silvēra Žarosona (Silvère Jarrosson) performanci koncertzālē ”Lielais dzintars” atklāta izstāde ”Iekļauties kustībā”. Sadarbojoties koncertzālei ar Francijas institūtu Latvijā un Latvijas Mākslas akadēmiju, izstāde tapusi kā dialogs starp Silvēru Žarosonu un trīs latviešu māksliniekiem Reini Bērziņu, Ansi Rozentālu un Jāni Noviku, vēsta koncertzāles mārketinga un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Santa Margeviča.

Izstāde apvieno četru mākslinieku daiļradi ar vienojošo pamata tēmu – kustība. Mākslinieki ir radījuši instalācijas, kas aicinās skatītājus saplūst ar mākslas darbiem. Silvērs Žarosons Francijā ir uzgleznojis 16 lielformāta audeklus, kuri izstādīti organiskā apļa kompozīcijā ir kā atbilde uz Anša Rozentāla metafiziskajām pārdomām par ūdens un gaisa tēmu, Jāņa Novika koka instalācijām vai Reiņa Bērziņa tēlniecības objektiem.

Izstādē ”Iekļauties kustībā” Latvijas un Francijas jaunie mākslinieki rada savas interpretācijas par kustību un personisko telpu. Mākslinieku darbi ietver laika cilpas, kuras konstruē un dekonsturē realitāti, mūsdienu trokšņainā vide tiek apstrādāta mainīgos audio signālos, ar kuru palīdzību rodas kustība un tiek mainīts vizuāli uztveramais attēls. Vienojošs elements jauno mākslinieku darbos ir lielformātu glezniecības un skaņas instalācijas.

Pirmo reizi izstāde 2018. gada nogalē tika izrādīta Latvijas Mākslas akadēmijā. Izstāde Liepājā ir papildināta ar Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas audzēkņu darbiem, ko jaunie mākslinieki radījuši īpašā, tieši viņiem organizētā Silvēra Žarosona meistarklasē.

Izstāde ”Lielajā dzintarā” bez maksas apskatāma līdz 23. aprīlim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz