Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā – Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijas viesizrāde “Mēs”

Liepājā – Gaļinas Poļiščukas Teātra Observatorijas viesizrāde “Mēs”
10.06.2009 19:24

Gaļinas Poliščukas Teātra Observatorija ir dibināta 2005.gada septembrī ar mērķi radīt intelektuālu un neatkarīgu teātri, kura misija ir piedāvāt skatītājiem iespēju novērtēt teātri kā mākslu no jauna skata punkta.

2008.gada septembrī ar izrādi “Mēs” tika atklātas jaunākā profesionālā teātra telpas Rīgā, Tērbatas ielā 28.  Savā pirmajā neatkarīgajā sezonā Teātra Observatorija ir iekarojusi skatītāju sirdis un guvusi kritiķu atzinību. Teātra Observatorijas skatītājs ir īpašs. Tas ir skatītājs, kurš turpina pārdomas, arī izejot no teātra.

Jauno 2009./2010.gada teātra sezonu Observatorija uzsāks ar viesizrādi Liepājā viesnīcā “Promenade Hotel”. 1.augustā Liepājā tiks izrādīta tieši izrāde “Mēs”, kas saņēmusi PRAND PRIX teātra festivālā “SLAVIA” Serbijā.

“Mēs” ir pazīstamā 19.gs. krievu dramaturga Aleksandra Ostrovska lugas “Negaiss” (1859) reģenerācija – lugas darbības vieta no nelielas provinces pilsētiņas Volgas krastā pārcelta uz mūsdienu modes salonu. Tā stāsta par mums – cilvēkiem, kas dzīvo atsvešinātā pasaulē, kur cilvēku savstarpējā neiecietība, neiejūtība un samākslotība valda pār patiesajām vērtībām, kuras pamazām tiek aizmirstas. Režisore par iestudējumu stāsta: “Kabanovas modes salons daļēji atgādina ģimenes uzņēmumu. Tā īpašniece Kabanova pati nepieder modes pasaulei, taču kā prazdama mēģina virzīt nama māksliniecisko attīstību. Tādēļ salonā valda rupjība un provinciālisms, kas nomāc progresu un radošo garu.”

Gaļinas Poļiščukas režisētajā izrādē piedalās izcila aktieru buķete:
Kabanova: Rēzija Kalniņa
Katerina: Karīna Tatarinova
Tihons: Andris Bulis
Boriss: Rihards Lepers
Fekluša: Santa Didžus

Izrāde “Mēs” tiks iekļauta plašākā pasākumu lokā, kas 1.augustā norisināsies Liepājas viesnīcā “Promenade Hotel”. Sadarbībā ar slaveniem Latvijas modes māksliniekiem tiks rīkotas dažādas akcijas, tajā skaitā arī mākslinieku un aktieru darinājumu izsole. Daļa no izrādes un izsoles ienākumiem tiks ziedoti labdarībai.

Jau sākta biļešu tirdzniecība – tās iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā.

Karlīna Šadre,
Teātra Observatorijas sabiedrisko attiecību vadītāja

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz