Piektdiena, 29. marts Agija, Aldonis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepāja piedāvā plašu Dzejas dienu pasākumu programmu

No 9. līdz 15. septembrim Liepājā aizritēs Dzejas dienu pasākumi. Dzejas mākslai veltīti gan publiski pasākumi, kuros būs iespēja klausīties dzejas lasījumus, muzikālas dzejas programmas, gan būs iespēja tikties ar dzejniekiem klātienē un attālināti, lai iepazītu un piedalītos dzejas radīšanas procesā, informē kultūras pārvaldes pārstāve Signe Blumberga.

Liepāja piedāvā plašu Dzejas dienu pasākumu programmu
Foto: Publicitātes
31.08.2022 12:00

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Plašais dzejas dienu piedāvājums dos iespēju dzejas mākslu iepazīt gan bērniem un jauniešiem, gan jau pieredzējušiem rakstniekiem, gan arī visiem, kuriem dzejas māksla ir tuva.

9. septembra vakarā, pulksten 18, Liepājas interjera muzejā “Hoijeres kundzes viesu nams” aktiera Leona Leščinska izpildījumā varēs baudīt Šarla Bodlēra dzejas lasījumus. Pulksten 19 Liepājas dzejnieki ar dzejas lasījumiem piedalīsies akcijā ”Sirds uz perona”, izmantojot sociālo tīklu attālināto tikšanos iespējas ar radošām personībām vai ieinteresētiem dalībniekiem.

10. septembrī Liepāja uzņems ”Kurzemes dzejas dienas 2022” dalībniekus no Ventspils, Kuldīgas, Talsiem, Tukuma, Saldus. Līdz ar tikšanās prieku, pieredzes apmaiņu un sarunām dzejnieki dosies izzinošā ekskursijā pa Liepājas radošajām vietām un objektiem, tiksies ar sava talanta cienītājiem.

Šajā dienā pulksten 12 J.Čakstes 10. vidusskolā Liepājas literātu un radošo mūziķu klubs ”Helikons” atzīmēs savas darbības 20 gadu jubileju. Pēcpusdienā, no pulksten 15 līdz 16, Liepājas Krusta baznīcā noritēs Kristīgās dzejas stunda.

11. septembrī pulksten 16 Liepājas koncertzālē ”Lielais Dzintars”, atzīmējot skaisto jubileju ar dzejas lasījumiem un muzikālu programmu autorvakarā, ar sava talanta cienītājiem tiksies dzejniece Māra Zālīte, aktrise Ilze Ķuzule-Skrastiņa un komponists Kārlis Lācis.

Dzejas dienu ietvaros būs pasākumu piedāvājums ar iespēju dzirdēt visjaunākās dzejas lasījumus, kā arī izzināt radošo personību darbu pagātnē.

12. septembrī pulksten 18 interesenti aicināti apmeklēt Gundegas Rezevskas dzejoļu krājuma atvēršanu. 14. septembrī Liepājas Centrālās Zinātniskās bibliotēkas Reģionālajā mācību centrā pulksten 10 norisināsies seminārs bibliotekāriem, kas veltīts Olafa Gūtmaņa (1927.-2012.) 95. dzimšanas dienai. Tajā piedalīsies literatūrzinātnieks Edgars Lāms, dzejniece Ilze Rupenheite un Marija Luīze Meļķe. Vakarā pulksten 18 liepājnieki un pilsētas viesi aicināti pievienoties arī dzejnieces Ievas Rupenheites autorvakaram ”Caur puķēm”. Autores lasījumā varēs klausīties dzejoļus no jaunākās dzejas grāmatas ”Palaidiet sievieti”, kā arī nesen radītie teksti. Pasākumā būs iespēja baudīt mūziķu Oresta Silabrieža un Ievas Paršas kompozīcijas.

Šogad īpašā programmā bērniem ”Mammas un bērna spēles” 12. un 13. septembrī Liepājas bibliotēkās tiks rīkota tikšanās ar dzejnieci Ēriku Bērziņu, savukārt jauniešu auditorija aicināta satikties ar dzejnieci Mariju Luīzi Meļķi.

Kā ierasts, Dzejas dienu noslēgumā, 15. septembrī, svinīgā pasākumā tiks pasniegta rakstnieka Egona Līva piemiņas balva ”Krasta ļaudis”, kas šogad norisināsies jau divpadsmito reizi.

Egona Līva piemiņas balva iedibināta ar mērķi veicināt radošos procesus rakstniecībā, novērtēt labākos literatūras darbus, kā arī rosināt interesi par latviešu literatūru un stiprinātu jaunrades procesu kopumā.

Dzejas dienu pasākuma programmai var sekot līdzi liepaja.lv/dzejasdienas2022.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz