Sestdiena, 18. maijs Inese, Inesis, Ēriks
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepāja spodrina pērles

Liepāja spodrina pērles
27.11.2012 07:00

Atslēgvārdi

Vakar lietainais laiks tikai mazliet pabojāja Rīgas Jūgendstila centra darbinieku vizīti Liepājā, jo Guntas Šnipkes vadītā ekskursija pilsētā bija ne mazāk informatīvi bagāta, kāda tā būtu saulainā laikā.

Rīgas Jūgendstila centra vadītāja Agrita Tipāne paskaidroja, ka šī ir atbildes vizīte Liepājā, jo gada sākumā Liepājas Kultūras pārvaldes delegācija apmeklējusi centru Rīgā, lai iepazītos ar tā pieredzi, kas noderētu, īstenojot Jūgendstila gada aktivitātes Liepājā.

Šoreiz rīdzinieki ieradās pēc mūsu pilsētas pieredzes. “Mums ir ļoti dažādi darbinieki, ar dažādu izglītību, tāpēc cenšamies reizi mēnesī piedāvāt viņiem arī izglītojošas nodarbības, un šo braucienu var uzskatīt par vienu no tādām,” skaidro vadītāja. Viņa neslēpa, ka ir doma arī par kopprojektiem, kas būtu attīstāmi, tāpēc centra darbinieki ar prieku izzināja Liepājas situāciju.

“Liepājai ir pamats lepoties ar jūgendstilu, bet vēl daudz jāstrādā, lai paši liepājnieki to apzinātos,” viesiem pastāstīja Liepājas Kultūras pārvaldes speciāliste Krista Kalnarāja. Pārvalde domā, ka nākamgad dienasgaismu ieraudzīs Jāņa Krastiņa grāmata par jūgendstilu, un jācer, ka tā radīs tikpat pastiprinātu interesi par šo novirzienu kā nesen izdotā grāmata par Maksa Paula Berči arhitektūru.

Liepājas Tūrisma biroja vadītāja Ieva Hmieļevska savukārt uzsvēra, ka pašlaik izstrādātais tūrisma maršruts “Jūgendstila pērles Liepājā” turas uz divu zinošu gidu – Guntas Šnipkes un Gunāra Silakaktiņa – zināšanām un privātajiem kontaktiem, atklājot viesiem arī apslēptos interjerus un gleznojumus kāpņu telpās.

“Kurzemes Vārds”

Egona Zīverta foto

“Liepājā ir ap 120 objektu ar jūgendstila iezīmēm un ap 70 ēku, kas atzītas par augstas raudzes šī stila arhitektūras paraugiem,” viesiem no Rīgas Jūgendstila centra ar lepnumu stāsta Gunta Šnipke.


Restorāna “Jūra” ēka ir tikai viens no daudzajiem piemēriem, ko ekskursijas laikā apskatīja viesi.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz