Ceturtdiena, 28. marts Ginta, Gunda, Gunta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājā top izrāde “Sniegbaltītes skola”

Liepājā top izrāde “Sniegbaltītes skola”
22.01.2007 15:16

0

Atslēgvārdi

Patlaban Liepājas teātrī notiek mēģinājumi nākamajai bērnu izrādei, ko pazīst un mīl paaudžu paaudzēs –”Sniegbaltītes skola”. Maz kurš zina, ka tās autors ir krievu rakstnieks Georgijs Landau, toties visi atceras brīnišķīgo 1954. gada Latvijas radio iestudējumu. Tieši šo iestudējumu par izrādes pamatu ņēmis režisors Ivars Lūsis. Tā ir pasaka par zvēriņiem, kas iet skolā, jo visi bērni jau grib mācīties.

Bet vienu no zvērēniem, Lācēnu (Armands Kaušelis), mamma Lācene (Zanda Štrausa) nelaiž uz skolu tāpēc, ka apkārt dauzās huligāns Vilcēns (Egons Dombrovskis). Tomēr izrādes gaitā visas problēmas tiks atrisinātas.

Vilcēns beigs darīt blēņas vai vismaz darīs tās mazāk, jo pavisam jau tādas lietas nav iespējams izbeigt. Lācēns tiks uz skolu un turklāt kļūs par pirmo puisi klasē, kur jau mācās Āpsis (Edgars Pujāts), Zaķēni (Lelde Kaupuža un Ivonda Vilsone), Vāverīte (Jūlija Ļaha), Ezis (Marģers Eglinskis), Vārna (Maija Romaško).

Skolotāja, kā zināms, šajā skolā būs Sniegbaltīte (Inese Kučinska), bet Sala vectēvs (Ivars Krastiņš) būs tāds kā direktors, staigās un skatīsies, vai viss ir kārtībā, vai visi ir paklausīgi. Tieši Sala vectēvs pāraudzinās arī huligānu Vilcēnu.

Izrādes žanru var apzīmēt kā muzikālu komēdiju bērniem ar dziedāšanu un dancošanu. Izrādes telpu radījis scenogrāfs Aigars Ozoliņš, kostīmus – Liene Rolšteina, izrādē skanēs jau pazīstamās dziesmas Normunda Kalniņa aranžējumā, kustību konsultante – Santa Grīnfelde.

Pirmizrāde notiks 6. februārī pulksten 12.00.

Edīte Tišheizere,
Liepājas teātra literārā padomniece


Tērpa skice Lācēnam (Armands Kaušelis).

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz