Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas 383.dzimšanas dienu svinēs nedēļu

Liepājas 383.dzimšanas dienu svinēs nedēļu
13.03.2008 10:49

0

Šogad, 18.martā Liepāja atzīmēs apaļu un no abām pusēm vienādi lasāmu jubileju – 383., un šo notikumu plānots atzīmēt nedēļas agrumā, ko papildinās arī dažādi mazāki notikumi vismaz mēneša garumā. 383. Liepājas dzimšanas dienas svinības ievadīs koncerts šovakar, 13.martā pulksten 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā, kur liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta krāšņa koncertprogramma ”Liepājnieki dzied un dejo”. Ieeja koncertā bez maksas.

Savukārt, sestdien, 15.martā pulksten 14.00 Latvijas 1.Rokkafejnīcā un klubā ”Pablo” notiks pasākums bērniem un ģimenēm ”Mazie Liepājnieki” , bet tās pašas dienas vakarā visi laipni aicināti Latvijas 1.Rokkafejnīcā kur festivālā ”MĒS LIEPĀJNIEKI” savu piederību vēju pilsētai apliecinās dziedātājs Andris Ērglis ar grupu, Igo Fomins, kā arī grupas Nasty Smile un Coming Soon. Pasākuma ieejas biļešu cena Ls 2-4.

Pirmdien, 17.martā pulksten 18.00 Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē labdarības koncertā, kurā tiks vākti ziedojumi Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas un tās unikālo ērģeļu atjaunošanai, uzstāsies trīs Latvijas labākie tenori – Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis un Miervaldis Jenčs. Koncertā ”TRĪS TENORI” skanēs gan populāras operu ārijas, gan klasiķu un latviešu komponistu – J.Kalniņa, J.Mediņa, A.Žilinska solo dziesmas. Koncertā dzirdēsim arī ērģeļu solo lieliskā Liepājas ērģelnieka Lotara Džeriņa izpildījumā

18.martā jau 8.00 Liepāju modinās ne vien baznīcu, bet arī zvanu orķestra zvanu skaņas, un  ieskandinās dziedāšanu, dejošanu, lustēšanos un līdzdarbošanos uz Tirgoņu ielas, kas turpināsies līdz pat 19.00 vakarā. Ar aicinājumu ”Liepājnieki sveic Liepāju dzimšanas dienā” Tirgoņu ielā uz kopīgu dzimšanas dienas svinēšanu aicinās Liepājas Lauva, apsveikumus Liepājas dzimšanas dienā palīdzēs veidot Bērnu un jauniešu tehniskās jaunrades centrs un mākslinieciskās jaunrades centrs ”Vaduguns”, dziesmas mācīs un rotaļās vedīs folkloras kopas ”Atštaukas” ,”Saknes” un ”Vēlava”, sanākušos smīdinās cirkus studija ”Bez temata”, bet  muzikālus pārsteigumus sola Em. Melngaiļa Liepājas mūzikas skolas akordeonu ansamblis. Pievakarē liepājnieku priekam turpat Tirgoņu ielā dejos bērnu deju kolektīvs ”Krustiņi”, tautas deju ansambļi ”Kvēle”, ”Rucavietis” un ”Vaduguns”, kā arī muzicēs Liepājas bigbends un ar īpašu parādes gājienu dzimšanas dienas svinēšanu uz Tirgoņu ielas noslēgs NBS Jūras spēku orķestris. Liepājnieku priekam pirmoreiz tiks iedegtas arī  Tirgoņu ielas jaunās laternas.

18.martā pulksten 17.00 Liepājas teātrī svinīgā ceremonijā kā ik gadu tiks sveikti tie liepājnieki, kas saucami par aizvadītā gada ”Goda” un ”Gada” liepājniekiem. Šogad vērtējot un šim titulam izvirzot savus līdzcilvēkus, liepājnieki bijuši ļoti aktīvi, tāpēc 18.marta vakarā Liepājas teātrī godināsim pavisam 44 izcilus liepājniekus.

Līdz ar pēdējām Liepājas himnas skaņām no Liepājas teātra, 18.martā Liepājas Latviešu biedrības namā pulksten 20.00 sāksies Mārtiņa Freimaņa koncerts ”MĀRTIŅŠ FREIMANIS LIEPĀJNIEKIEM”. ”Šis būs koncerts labai atpūtai, tāds neliels svētku kokteilis – sākot no ”Tumsas” repertuāra līdz ”Uz galda vāzē stāv krizantēmas””, stāsta pats dziedātājs. Katrs desmitais Mārtiņa Freimaņa un grupas ”Tumsa” fans, kas laikus iegādājies biļetes uz šo koncertu, saņēmis arī ”Tumsas” labāko dziesmu izlasi (piedzīvojums 1996-2006).

Svētku nedēļu 19.martā pulksten 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā noslēgs Liepājas kamerorķestra un Em.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas audzēkņu koncerts ”Dzintara dziesma Liepājai”. Koncertā dzirdēsim Liepājas jaunos talantusLauru Baltaiskalnu, Anniju Endiju Kolertu , Kristiānu Ignatjevu, Mareku Radzēviču un Raimondu Almani, kuri atskaņos muzikālas pērles no Haidna, Debisī, Halvorsena, Gluka u.c. komponistu daiļradēm. Pavasarīgi romantiskas vēsmas koncertā ienesīs jaunie pianisti Zanda Loceniece un Maksims Fjodorovs. Koncerta otrajā daļā kamerorķestris kopā ar solistiem Anitu Barloti, Mārci Kūli un Olekseju Demčenko klausītājus iepriecinās ar gaišo, dzīvespriecīgo un optimisma pilno Torelli, Vivaldi un Telemaņa mūziku. Koncerta izskaņā skanēs humora un asprātības pilnā Arnolda Šnitkes ”Polka” Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas meiteņu kora un kamerorķestra izpildītie spiričueli.

Daudz laimes Liepājas 383.dzimšanas dienā!

Ieva Hmieļevska,
Liepājas Kultūras pārvaldes sa­bied­ris­ko at­tie­cī­bu spe­ci­āliste

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz