Otrdiena, 16. aprīlis Mintauts, Alfs, Bernadeta
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

”Liepājas Mākslas forums” iepazīstinās ar Palestīnas neatkarīgā kino ainu

”Liepājas Mākslas forums” iepazīstinās ar Palestīnas neatkarīgā kino ainu
Foto: Publicitātes
18.09.2020 08:57

Sestdien, 26. septembrī divos vakara seansos plkst. 20.00 un 22.00 ”Liepājas Mākslas forums” sadarbībā ar Palestīnā bāzēto ”Haifas Neatkarīgo filmu festivālu” aicina apmeklētājus uz diviem kino seansiem kultūras namā ”Wiktorija”, lai atklātu Palestīnas neatkarīgā kino mākslas ainu.

Šajā īpašajā kino vakarā apmeklētājiem būs iespēja redzēt četras žanriski dažādas Palestīnas neatkarīgā kino režisoru radītas filmas un īsfilmas, kas skatītājus iepazīstinās ar četriem dažādiem skatpunktiem uz Palestīnas mākslas ainu, politiskajiem procesiem un vēsturiskajiem kontekstiem.

Pirmajā seansā pulksten 20.00 būs skatāmas divas īsfilmas. Platformas ”Boiler Room” piedāvātā dokumentālā filma ”Palestīna pagrīdē” stāstīs par slepeniem kolektīviem, kuri ar mūzikas palīdzību būvē tiltus pār politiskajiem ierobežojumiem, lai atrastu kopēju skaņu un kopēju identitāti. Seansa turpinājumā —”Zemene” — stāsts par apavu veikala īpašnieku, kura sapnis redzēt jūru izvēršas neparedzamos likteņa līkločos. Kopējais seansa ilgums – aptuveni 1 stunda.

Video treileris filmai ”Palestīna pagrīdē” (”Palestine Underground”):

Otrajā seansā pulksten 22.00 būs skatāma filma ”Paldies Dievam, piektdiena ir klāt!”, kas dokumentē līdzāspastāvēšanu starp blakus esošiem Palestīnas un Izraēlas ciemiem, ieskicējot politiski, ekonomiski un sociāli visnotaļ sarežģīto palestīniešu dzīves ainu. Vakara noslēgumā tiks demonstrēta dokumentālā filma ”18 meklētās”, kas animācijas valodā vēstīs neparastu stāstu par Izraēlas armijas cīņu ar 18 palestīniešu govīm. Kopējais seansa ilgums – aptuveni 2 stundas 30 minūtes.

Video treileris ”Paldies Dievam, piektdiena ir klāt!” (Thank God It’s Friday”):

Pirms abiem seansiem ar Palestīnas ģeopolitisko situāciju iepazīstinās politikas zinātņu doktorants Jalmars Hofre-Eihhorns (Hjalmar Jorge Joffre-Eichhor). Jalmars ir vācu un bolīviešu izcelsmes teātra radītājs un akadēmiskais aktīvists. Viņš strādājis dažādos postkonfliktu kontekstos Āfrikā, Āzijā un Eiropā, kā arī vairākkārt sadarbojies ar palestīniešu un izraēļu miera aktīvistiem.

Jalmars ir sarakstījis vairākas grāmatas un rakstus par teātri un konflikta transformāciju, jo īpaši saistībā ar savu darbu Afganistānā. Pašlaik viņš Koimbras Universitātē iegūst doktora grādu Postkoloniālisma un globālās pilsonības jomā. Tāpat pirms seansiem klausītājus attālināti uzrunās ”Haifas Neatkarīgā filmu festivāla” direktors un filmu režisors Rodžeha Halifa (Rojeh Khalif).

Filmām būs pieejami tulkojumi latviešu valodā. Kinofilmas piemērotas personām, sākot no 16 gadu vecuma. Biļetes cena katram seansam: 5,00 eiro iepriekšpārdošanā. Notikuma dienā 7,00 eiro. Biļetes nopērkamas ”Biļešu paradīzes” kasēs un interneta vienē www.bilesuparadize.lv.

Palestīnas kino seansus mūsdienu mākslas festivāla ”Liepājas Mākslas forums” laikā organizē Liepājas koncertzāle ”Lielais dzintars”, norises vieta: kultūras nams ”Wiktorija”, Graudu iela 34, Liepāja. Atbalsta: Liepājas pašvaldība, Liepājas Kultūras pārvalde un Valsts kultūrkapitāla fonds. Vairāk par festivālu un tā notikumiem uzzini jaunajā mājas lapā lmf.lielaisdzintars.lv

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz