Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā apskatāma “Bilžu” jubilejas izstāde

Liepājas muzejā apskatāma “Bilžu” jubilejas izstāde
25.01.2007 13:00

0

Atslēgvārdi

Mūzikas un mākslas festivāls ”Bildes” jau kopš 1985. gada apvieno Latvijas džeza, roka, folka un citu visdažādāko žanru un stilu mūziķus, iepazīstina klausītājus ar Latvijas mūzikas aktualitātēm, tieši festivālam sagatavotiem projektiem, kā arī rosina mūziķu jaunradi tēlotājmākslā. 2005.gada rudenī festivāls ”Bildes” ar vērienīgu izstādi un koncertu ciklu atzīmēja 20 gadu pastāvēšanas jubileju. 2005.gada pavasarī ”Bilžu birojs” izsludināja konkursu Latvijas skolēniem, aicinot veidot ”Latvijas mūziķu portretu galeriju”.

Konkursam noslēdzoties tika iesūtīti vairāk kā 3000 portretu no 144 Latvijas skolām. No Liepājas rajona konkursam darbus iesniedza skolēni no Bārtas pamatskolas, Kalvenes pamatskolas, Kapsēdes pamatskolas, Liepājas 15.vidusskolas, Liepājas Bērnu un Jauniešu centra kluba ”Labie draugi”, Liepājas mākslas skolas, Māteru Jura Kazdangas pamatskolas, Pāvilostas mākslas skolas, Pāvilostas vidusskolas, Priekules mūzikas un mākslas skolas, Purmsātu speciālās pamatskolas, Vaiņodes internātpamatskolas, Virgas pamatskolas. Kopskaitā 149 skolēni.

Interesantākie darbi tika izstādīti ”Bilžu” retrospektīvās izstādes ietvaros Latvijas Dzelzceļa muzejā pagājušā gada rudenī, kā arī apkopoti ”Bilžu” mākslas kalendārā 2006.gadam, tajā ievietojot gandrīz 600 zīmējumu reprodukcijas.

Pateicībā par Latvijas skolēnu aktivitāti, kā arī uzklausot skatītāju ieteikumus un Latvijas muzeju vēlmi redzēt izstādi ne tikai galvaspilsētā, bet arī citās Latvijas pilsētās, festivāla ”BILDES” rīkotāji 2006.gadā jubilejas izstādi rīkoja jau 12 Latvijas pilsētās. Plānots, ka šogad izstādi varēs apskatīt vēl astoņu pilsētu iedzīvotāji. Šī izstāde ir arī kā turpinājums jau 2004.gadā aizsāktajai sadarbībai ar Latvijas novadu muzejiem un pašvaldībām ceļojošo izstāžu rīkošanā. ”BILŽU” 20 gadu jubilejas ceļojošajā izstādē apskatāma ”Latvijas mūziķu portretu galerija”, ”BILŽU” retrospektīva un izstādes ”Katram savu karotīti!” (2006) eksponāti.

Liepājas muzejā jubilejas izstāde ir apskatāma no 19.janvāra līdz 18.februārim. ”Bilžu birojs” īpaši aicina izstādi apmeklēt skolēnus un vizuālās mākslas skolotājus, jo šajā mācību pusgadā skolēniem būs iespēja piedalīties konkursa ”Latvijas mūziķu portretu galerija” nākamajā kārtā. Interesantākos darbus ”Bilžu birojs” plāno iekļaut izdevumā ”Latvijas populārās mūzikas enciklopēdija – bērniem un pieaugušajiem”. Izdevuma prezentācija paredzēta 2007.gada rudenī.

Tija Auziņa,
festivāla ”Bildes” direktore
    

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz