Sestdiena, 11. maijs Milda, Karmena, Manfreds
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā būs skatāma Pētera Taukuļa personālizstāde “Skices”

Sākot ar ceturtdienu, 12.augustu, Liepājas muzeja mazajā izstāžu zālē būs skatāma mākslinieka Pētera Taukuļa personālizstāde ”Skices”. Izstādes darbu kompozīcijās sastapsimies ar dabas tēliem, cilvēku figūrām, seju atveidiem, ģeometrisku formu apvienojumiem, pašportretiem un kolāžām, kas atspoguļoti māksliniekam raksturīgajā – tīrtoņu krāsu gammas izteiksmē, un stilistiski izturētā, dažādu tehnisko risinājumu apvienojumā, informē muzeja pārstāve Ieva Dzintare.

Liepājas muzejā būs skatāma Pētera Taukuļa personālizstāde “Skices”
Foto: Publicitātes
10.08.2021 09:46

liepajniekiem.lv

Mākslinieks par muzejā gaidāmo personālizstādi ”Skices” pauž: ”Cilvēka dzīve ir skice, uzmetums, kas nekad nav pabeigts. Atšķirībā no dzīvnieka, cilvēks nav piesaistīts konkrētam izturēšanās veidam, cilvēkam ir jāpieņem lēmumi. Tas ir gan mūsu vājums, jo nākotne kļūst neskaidra, gan arī mūsu spēks, jo dod mums iespēju mainīties un rīkoties.

Tikpat dažāda un mainīga ir arī māksla un cilvēka radītā kultūra. Jau Leonardo parādīja to savā mākslā caur nepabeigtību – praktiski visi viņa darbi nav pabeigti līdz galam. Katram māksliniekam pašam jāizvēlas savas tēmas un mērķi mākslā un es esmu izvēlējies vērot un atspoguļot dzīvi kā skici, nepabeigtu uzmetumu, nepārtrauktu mainību, plūdumu.”

Pēteris Taukulis (1958) ir liepājnieks, kura ceļš līdz mākslinieka statusam raksturojams kā garš un dažādu dzīves pieredžu izraibināts. Bijis strādnieks ostā, strādājis “Liepājas Metalurgā”, mežcirtējs, restaurators, mākslinieks – noformētājs, brīvmākslinieks un pat mākslas vēstures skolotājs.

Taču kopš 1990. gada ir mākslinieks, kurš aktīvi iekļaujas Latvijas mākslas dzīves norisēs un sarīkojis daudzas personālizstādes Rīgā, Liepājā un citās Latvijas pilsētās.

Pēteris Taukulis mācījies Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolā, mākslas bakalaura grādu ieguvis Liepājas Pedagoģiskajā augstskolā. Piedalījies vairāk nekā 30 kopizstādēs Latvijā un ārzemēs, veidojis 17 personālizstādes, tostarp Ventspils Brīvdabas muzejā, Laicīgās mākslas galerijā “K. Māksla”, Latvijas Mākslinieku savienības galerijā, galerijā “Ledus pagrabs” Valmierā, J. Rozentāla muzejā Saldū, galerijā “Bastejs” Rīgā, Liepājas muzejā. Ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs un 2003. gada izstāde Latvijas Mākslinieku savienības galerijā nominēta Gada balvai par radoši veiksmīgāko personālizstādi.

Pētera Taukuļa izstāde ”Skices” Liepājas muzejā būs aplūkojama līdz 3.oktobrim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz