Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzeja dārzā sastapsies bruņinieki un vējš

Liepājas muzeja dārzā sastapsies bruņinieki un vējš
Foto: Valters Pelns
16.05.2016 16:58

liepajniekiem.lv

“Muzeju naktī”, 21. maijā, no pulksten 19:00 līdz 1:00, Liepājas muzeja dārzā ikviens liepājnieks un pilsētas viesis varēs izbaudīt un novērtēt audiovizuālu instalāciju ”Uzmanību – vējš!”. Vēl muzeja dārzā no pulksten 20:00 līdz 22:30 darbosies vēstures izpētes un rekonstrukcijas klubs ”Rodenpoys”, portālu informēja Liepājas muzeja muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Kluba ”Rodenpoys” biedri stāstīs par 14. gs. Livonijas bruņniecības kara draudzes apbruņojumu, apmeklētājiem būs iespēja pielaikot bruņu tērpus un piedalīties vienības izveidē. Bruņinieki demonstrēs arī zobencīņu paņēmienus.

Vēstures rekonstrukcijas kluba ”Rodenpoys” pirmsākumi meklējami 2000. gadā. Kluba nosaukums ”Rodenpoys” ir pirmais rakstītajos vēstures avotos minētais Ropažu nosaukums, kas tulkojumā no līvu uz latviešu valodu nozīmē ”Dzelzs dēls”. Klubs ”Rodenpoys” piedalās Ropažu novada vēstures izpētē un popularizēšanā, uzsvaru liekot uz Ropažu viduslaiku vēstures atveidošanu 14. gadsimtā. Kluba biedri demonstrējumus veic par pamatu ņemot arheoloģiskās liecības, vēsturiskos attēlus un rakstītos avotus no Latvijas, Igaunijas un Rietumeiropas.

Kluba biedri piedalās Ropažu pilsdrupu sakopšanas darbos, arheoloģiskajos izrakumos, vēsturiskās informācijas apkopošanās un saglabāšanā, festivālos Latvijā un ārpus tās robežām, vada dzīvās vēstures stundas skolēniem un muzicē.

Savukārt audiovizuālā instalācija ”Uzmanību – vējš!” “Muzeju nakts” apmeklētājus aicina izbaudīt vējainu notikumu virpuli uz pludmales laipas. Liepājnieki savus viesus ikreiz aicina izvējoties pie jūras un pilsētas ielās, vai gluži pretēji – baudīt mākslas notikumus, kas iedvesmo, piepilda domas ar svaigu gaisu un atver jaunus plašumus. Iedvesma, emocijas, piedzīvojums – tie ir atslēgas vārdi, kas raksturo instalāciju “Uzmanību vējš!”.

Pirmo reizi šo audiovizuālo instalāciju bija iespēja piedzīvot gaismas festivālā ”Staro Rīga”, kur tā guva lielu skatītāju atzinību un interesi.

Audiovizuālas instalācijas ”Uzmanību – vējš!” dizaina un koncepta autors ir Kristaps Štobis, gaismas scenogrāfs–Mārtiņš Feldmanis, savukārt audio noformējuma autors ir Jānis Strazds.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz