Piektdiena, 17. maijs Umberts, Herberts, Dailis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejā griež laika ratu

Liepājas muzejā griež laika ratu
21.12.2011 11:46

Ikvienam skolēnu ziemas brīvlaikā no 27. decembra līdz 6. janvārim katru darba dienu plkst. 15.00 ir iespēja viesoties Liepājas muzejā K. Ukstiņa ielā 7/9 un piedalīties izglītojoši izklaidējošā programmā “Tā, lūk, griežas laika rats, atkal klāt ir Jaunais gads!”, informē Liepājas Muzejs muzejpedagoģe Astra Dzērve.

Muzejs  aicina paceļot vēsturē un atcerēties laiku, kad Jauno gadu sagaidīja ar lielām svinībām, rotaļu atrakcijām, dāvanām, Salaveci un karnevālu.

Muzeja speciālisti aicina ļauties stundu ilgam piedzīvojumam un atcerēties vai atklāt Jaunā gada sagaidīšanas tradīcijas vairākus desmitus gadu tālā pagātnē. Par padomju laiku gadumijas svinēšanas tradīcijām stāsta tā laika vēstures liecības – eglīšu rotājumi, apsveikuma kartītes, skaņu plates un ģimenes fotogrāfijas.

Pie grezni uzpostas egles, kas rotāta ar salatēviem, sniegbaltītēm, kosmonautiem, dzīvniekiem un pat dārzeņiem atklāsiet, kā Jaunā gadu centrālo rotu ietekmējuši politiskie un ekonomiskie procesi Padomju Savienībā.

Pasākumā iepazīsimies ar Liepājas muzeja apsveikuma atklātnīšu kolekciju. Senākā no izstādē redzamajām kartiņām iespiesta 1958. gadā, bet jaunākā – 1991. gadā. Kartītes attēloti  eglīšu rotājumi, ziemas ainavas, Sala tētis un Sniegbaltīte, priecīgi bērni – tās visas ir pierastas ainas, taču gadās arī pa kādam pārsteigumam. Kartiņās populāri ir dažādi pasaku tēli: Buratino, Sprīdītis, Vasilisa daiļā u.c. Arī multiplikāciju filmu varoņiem atradusies vieta Jaunā gada apsveikumos.

Ikviens viesis tiks aicināts likt lietā savu radošumu un čaklumu, lai pašrocīgi pagatavotu padomju laikam raksturīgu egles rotājumu. Savukārt izklaidējošajā nodarbības daļā muzeja viesi varēs baudīt patafona aizsmakušās balss skanējumu un noskatīties multiplikācijas filmas.

Maksa par nodarbību – 0.50 Ls no katra  dalībnieka.

Pieteikties nodarbībai, piezvanot uz tālruņa numuriem 29605223 vai 63420274.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz