Ceturtdiena, 18. aprīlis Laura, Jadviga
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzeja nodaļā skatāma jaunieguvumu izstāde “Starp pagātni un tagadni”

Liepājas muzeja nodaļā skatāma jaunieguvumu izstāde “Starp pagātni un tagadni”
12.02.2007 14:44

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzeja nodaļā “Liepāja okupāciju režīmos” iekārtota un līdz 11.martam skatāma jaunieguvumu izstāde “Starp pagātni un tagadni”, aģentūru LETA informēja nodaļas vadītāja Aina Burija. Izstāde tapusi, pateicoties liepājnieku atsaucībai, un parāda pērn savāktos priekšmetus nodaļas krājuma papildināšanai. Liepājas muzejā glabājas ievērojams un nozīmīgs krājums par okupācijas gadu sabiedrības attīstības vēsturi, bet no 2006.gada arī muzeja nodaļa “Liepāja okupāciju režīmos” sāka veidot nodaļas tematikai atbilstošu avotu bāzi. Savākti 537 muzeja priekšmeti, ar tiem papildināta nodaļas ekspozīcija.

Izstādes mērķis ir stimulēt nodaļas krājuma papildināšanu, iesaistot šajā darbā nodaļas sabiedrisko aktīvu, lai pilnveidotu pētniecisko darbu, papildinātu esošās un iekārtotu jaunas ekspozīcijas. Laiks ir veicis izvēli, jo daudz kas gājis bojā, bet palikusi iespēja noskaidrot, kas saglabājies par okupāciju laikiem un cilvēku likteņiem, sacīja Burija.

Izstādē eksponētas 102 vienības. Tie ir materiāli no 1940.gadā represētā Liepājas Valsts ģimnāzijas direktora Žaņa Pelcmaņa ģimenes arhīva – materiāli par Pirmo Pasaules karu, universitātes beigšanas diploms, kā arī foto un dokumenti par izsūtīto dzīvi Sibīrijā, padomju laika ideoloģiskā atribūtika – karogi, nozīmes, grāmatas no Liepājas skolotājas Rasmas Šabanovas bibliotēkas, Jura Raķa dāvinātais robežsargu formas tērps.

Muzejs ir viens no vēsturiski radītiem veidiem cilvēces kultūras vērtību krāšanai un kolektīvās atmiņas glabāšanai, jo nodrošina ļoti nozīmīgu saikni starp pagātni un tagadni, uzsver Burija.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz