Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzeja virtuālai apskatei lielāka atsaucība no tālākām skolām

No janvāra beigām izglītības iestādēm ir iespēja pieteikties un iesaistīties Liepājas muzeja rīkotajās muzejpedagoģijas nodarbībās “Gadskārtu ieražas”, kas ļauj skolēniem attālināti viesoties ekspozīcijā “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs”.

Liepājas muzeja virtuālai apskatei lielāka atsaucība no tālākām skolām
Foto: Publicitātes
24.02.2021 06:00

Liene Andersone

"Kurzemes Vārds"

Muzejpedagoģe Anna Paula Gruzdiņa norāda, ka aktivitāte pēdējo divu nedēļu laikā ir pietiekami liela. “Interesanti ir tas, ka pārsvarā piesakās skolas ārpus Liepājas,” secinājusi muzeja pārstāve.

“Katru dienu norisinās pa pāris nodarbībām. Pie mums tiešsaistes režīmā ir viesojušies skolēni no Ropažiem, Mārupes, Nīcas, Rojas. Tās ir skolas, kas pie mums var atbraukt retāk,” uzskaita A. Gruzdiņa. “No Liepājas atsaucība līdz šim bijusi no 8. un 15. vidusskolas,” viņa atzīmē.

“Nodarbība notiek tiešsaistē un tiešraidē apmēram 45 minūtes līdz stundai. Nodarbības laikā bērniem jāveic radošais darbs, ar kuru viņi noslēgumā var padalīties. Nodarbības laikā mēs izstaigājam ekspozīcijas telpas, parādu priekšmetus tuvplānā, bērni iepazīst senās latviešu tradīcijas un gadskārtu ieražas. Izmantojam arī visas zūma iespējas – uzdodam aptaujas jautājumus, bērni var vaicāt interesējošo čatā,” skaidro muzejpedagoģe.

Nodarbības laikā skolēni iepazīstas ar darāmo darbu kārtību senajā latviešu lauku sētā, ar gadalaiku ritumu un svētkiem, kas no tā izriet, pievēršot uzmanību tam, kāpēc konkrētie svētki tika atzīmēti un kas no tā visa ir saglabājies līdz mūsdienām.

“Gan es kā skolotāja, gan arī bērni ar nodarbību ir ļoti apmierināti,” saka Liepājas 15. vidusskolas 4. klašu sociālo zinību un vēstures skolotāja Anda Vārdiņa.

“Tiešsaistes nodarbībā iesaistījos ar visām trijām skolas 4. klasēm. Mums stundām pēc kompetenču pieejas programmas bija temats “Svētki un ieražas”. Meklēju materiālus, kuru par šo tēmu ir ļoti maz. Ieraugot, ka muzejam ir piedāvājums, biju ļoti priecīga. Pieteicāmies un patiešām esam gandarīti, un varam izteikt tikai pateicību muzejam par šādu iespēju,” uzsver pedagoģe.

“Laiks nodarbībā pagāja ātri. Bērni jautāja, kad būs nākamā nodarbība. Teicu muzeja meitenēm, ja vien ir iespēja, lai gatavo tik kaut ko jaunu,” saka A. Vārdiņa.

Nodarbība ”Gadskārtu ieražas Dienvidkurzemes sētā” iekļauta kultūrizglītības programmā ”Latvijas skolas soma”, kas nodrošina Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem valsts garantētās bezmaksas izglītības iegūšanu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz