Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs aicina skolēnus iepazīt mākslinieka J.F. Tīdemaņa daiļradi

Liepājas muzejs aicina skolēnus iepazīt latviešu mākslinieka Jāņa Ferdinanda Tīdemaņa glezniecību jaunā tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbībā “Jānis Ferdinands Tīdemanis. Krāsas, kas iedvesmo”, portālu informēja muzeja pārstāve Inga Zīverte.

Liepājas muzejs aicina skolēnus iepazīt mākslinieka J.F. Tīdemaņa daiļradi
Foto: Publicitātes
12.01.2022 11:46

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Tiešsaistes nodarbības laikā skolēni iepazīsies ar mākslinieka daiļradi, viņa glezniecības manieri, izmantotajiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, vienlaikus uzzinot ekspresīvā glezniecības virtuoza dzīvesstāstu.

Zīverte atgādina, ka Tīdemanis bija neapvaldīta temperamenta un spožu krāsu gleznotājs. Viņa gleznās redzama liesmojoša krāsu spēle, reizēm arī asi kontrasti, proti, kobaltzilais pret citrondzelteno, melnais pret, kā arī virtuozs otas triepiens.

Ar dokumentālu video un foto materiālu starpniecību, skolēniem būs iespēja ielūkoties izstādes tapšanas procesā Liepājas muzejā. Nodarbības laikā skolēni varēs izzināt tādus jēdzienus kā – ekspresija, kolorīts, ekspozīcija, kolekcija, eksponāts, restaurācija.

Izstādē “Jānis Ferdinands Tīdemanis. Darbi no Zuzānu kolekcijas” Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē un otrā stāva vestibilā pašlaik ir apskatāmi vairāk nekā 60 gan zināmi, gan līdz šim neredzēti mākslinieka Tīdemaņa darbi no dažādiem daiļrades periodiem. Ekspozīciju papildina fotogrāfijas un dokumentālas liecības, piebilst Zīverte.

Tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbība “Jānis Ferdinands Tīdemanis. Krāsas, kas iedvesmo.” notiek pēc pieprasījuma tiešsaistē – Zoom platformā, iepriekš sazinoties ar Liepājas muzeja galveno muzejpedagoģi Zīverti, rakstot uz e-pastu [email protected] vai zvanot pa tālruni 29 605 223.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz