Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs krājuma papildināšanai iepirks darbu no Liepājas rudens kopizstādes

Liepājas muzejs krājuma papildināšanai iepirks darbu no Liepājas rudens kopizstādes
30.11.2007 11:33

0

Atslēgvārdi

Liepājas muzejs mākslas krājuma papildināšanai iepirks vienu darbu 500 latu vērtībā no Liepājas mākslinieku kopizstādes ”Esi sveicināta saule! (Salve sol!)”, kas šogad Liepājas muzejā Kūrmājas prospektā 16 notiks 14.decembra līdz 14.janvārim. Kā uzsvēra Liepājas muzeja direktores vietnieks krājuma darbā Jānis Gintners, lai pilnveidotu un izveidotu laikmetu apliecinošu mākslas darbu krājumu, ir nepieciešams to sistemātiski papildināt ar kvalitatīviem mākslinieku darba apliecinājumiem.

Tiem ne tikai jātiek piepulcētiem muzeja krājuma kopskaitam, bet jāiztur arī laika pārbaude, lai pēc gadiem tie veidotu to krājuma daļu, ar kuru muzejs varētu sevi prezentēt plašākā kontekstā.

”Mākslas krājuma papildināšana iepirkuma veidā no pašiem māksliniekiem Liepājas muzeja pastāvēšanas laikā praktizēta bieži, sākot jau no muzeja atvēršanas brīža 1924. gadā, sākot ar Latvijas Kultūras fonda finansējumu līdz Latvijas PSR Mākslinieku savienības Liepājas nodaļas veicinātajiem iepirkumiem, bet pēdējā laikā, izmantojot Liepājas pašvaldības piešķirtos naudas līdzekļus,” sacīja Jānis Gintners.

Aktuāli tas ir joprojām. Tādēļ, lai turpinātu tradīciju, šoreiz īpašā izstādes svētku noskaņā, Liepājas muzeja pārstāvji izvērtēs un izvēlēsies iepirkšanai krājuma papildināšanai vienu no izstādes darbiem.

Jau ziņots, ka no šā gada 14. decembra līdz nākamā gada 14. janvārim Liepājas muzejā abās izstāžu zālēs būs skatāma ikgadējā rudens Liepājas vizuālās mākslas kopizstāde ”ESI SVEICINĀTA SAULE”. Izstādes pamatideja balstīta uz dažādu žanru, tehniku un izpildījumu vizuālās mākslas darbu kopstatīšanu ar mērķi fiksēt viena laika perioda aktualitātes caur visnotaļ atšķirīgu autoru darbiem.  Šos māksliniekus vieno Liepāja un tai raksturīgā kultūrvides dinamika, tās veidošana, laikmeta mākslas procesu aktualizēšana pilsētā un ārpus tās. Šī gada Liepājas mākslinieku kopizstādes vienojošais tēls ir SAULE kā auglības un pilnbrieda simbols, kas ieskicē saulgriežu ceļu un  noteiktu kārtību laika ritējumā, mudinot atskatīties uz paveikto.

Liepājas muzejs

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz