Sestdiena, 27. aprīlis Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs piedāvā videostāstus par Tīdemaņa izstādes tapšanu

Liepājas muzejs aicina iepazīt izcilo latviešu mākslinieku Jāni Ferdinandu Tīdemani – radīti vairāki videostāsti par izstādes tapšanas gaitu.

Liepājas muzejs piedāvā videostāstus par Tīdemaņa izstādes tapšanu
Foto: Publicitātes
11.01.2022 10:33

Ligita Kupčus-Apēna

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Videostāsti ir sagatavoti par izstādes “Jānis Ferdinands Tīdemanis. Darbi no Zuzānu kolekcijas” tapšanas gaitu, pavēsta Liepājas muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Dzintare.

Viņa skaidro, ka, izstrādājot un turpmāk bezmaksas brīvpieejā piedāvājot video sarunu ciklu gan mākslas mīļotājiem, gan nejaušiem garāmgājējiem, Liepājas muzejs vēlas vērst skatītāju uzmanību uz šādu izstāžu projektu veidošanas aizkulisēm un iepazīstināt ne tikai ar pašu izstādē pārstāvēto mākslinieku J. F. Tīdemani, bet arī ar iesaistītajiem jomas speciālistiem, bez kuru profesionālā un radošā ieguldījuma šādu projektu realizācija nav iedomājama.

Kā pirmā pie skatītājiem nonākusi saruna ar izstādes scenogrāfu, bet ikdienā arī mākslinieku un pedagogu Kristianu Brekti.

Sarunas laikā K. Brekte atklāj nianses un tehnikas, kuras izmanto, strādājot pie jaunām izstāžu ekspozīcijām, stāsta par darba procesu kopā ar izstādes kuratori un J. F. Tīdemaņa daiļrades pētnieci Ingūnu Ģēģeri un iezīmē savas un citu mākslinieku daiļrades mijiedarbības attiecības.

Video, kura izstrādātājs ir kompānija “M27 media”, pieejams Liepājas muzeja sociālajā kontā Facebook, kā arī interneta vietnē Youtube. Turpinājumā gaidāmas sarunas ar I. Ģēģeri un restauratori Evitu Melbārdi, sola I. Dzintare.

Jau vēstīts, ka Liepājas muzeja lielajā zālē un otrā stāva vestibilā ir apskatāma vērienīga J. F. Tīdemaņa darbu izstāde, kas veidota sadarbībā ar mākslas centru “Zuzeum” un Zuzānu kolekciju. Izstādē aplūkojami vairāk nekā 60 zināmi, kā arī līdz šim neredzēti autora darbi no dažādiem daiļrades periodiem. Ekspozīciju papildina fotogrāfijas un dokumentālas liecības.

Izstāde aplūkojama līdz 3. aprīlim.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz