Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs skolēniem piedāvā jaunu tiešsaistes nodarbību ”Māksla man visapkārt”

Liepājas muzejs piedāvā jaunu tiešsaistes muzejpedagoģijas nodarbību ”Māksla man visapkārt”. Tās ietvaros skolēniem muzejpedagoga vadībā ir iespēja iepazīties ar vizuālo mākslu, tās žanriem un virzieniem, balstoties uz Liepājas muzeja mākslas priekšmetu kolekciju.

Liepājas muzejs skolēniem piedāvā jaunu tiešsaistes nodarbību ”Māksla man visapkārt”
Foto: Publicitātes
09.03.2021 10:15

liepajniekiem.lv

Atslēgvārdi

Interaktīva stāstījuma un savstarpēju sarunu veidā skolēni muzejpedagoga vadībā var iepazīties ar vizuālās mākslas pamatprincipiem – žanru veidiem, tehniku, atveidojuma paņēmieniem, konkrētos izteiksmes veidus vērojot un atpazīstot Liepājas muzeja krājuma glezniecības piemēros un tādu autoru kā Ēvalda Dajevska, Valtera Uztiča, Artura Baumaņa, Skaidrītes Elksnītes, kā arī Latvijas mēroga vizuālās mākslas dižgaru – Vilhelma Purvīša, Džemmas Skulmes darbos.

“Nodarbības laikā skolēni veic patstāvīgu, iztēli un izzināto vizuālās mākslas pamatprincipu nostiprinošu aktivitāti, veidojot telpisku gleznas atveidu no sev apkārt mājas vidē esošajiem sadzīves priekšmetiem, par atveida paraugu izmantojot kādu no Liepājas muzeja krājumā esošajiem un nodarbībā iepazītajiem mākslinieku darbiem,” stāsta Liepājas muzeja muzejpedagoģe Ieva Dzintare.

Tāpat jaunā tiešsaistes nodarbība piedāvā iespēju pastarpināti ielūkoties Liepājas muzeja gleznu krājumā, kas parasti apmeklētāju acīm nav pieejams.

Pieteikšanās nodarbībai, zvanot pa tālruni: 29605223, 63422604 vai rakstot elektroniski: [email protected]; [email protected].

Jaunā muzejpedagoģijas nodarbība iekļauta arī programmas ”Skolas soma” saturā, paredzot valsts finansējumu Latvijas mākslas un kultūras iepazīšanai.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz