Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas muzejs un Bārtas muzejs atklās kopizstādi “Bārta godos”

Liepājas muzejs un Bārtas muzejs atklās kopizstādi “Bārta godos”
Foto: Publicitātes
14.12.2017 13:10

liepajniekiem.lv

20. decembrī pulksten 15 Bārtas muzejā, kas atrodas Grobiņas novadā, Bārtas ciema centrā, atklās Liepājas muzeja un Bārtas muzeja kopizstādi “Bārta godos”, kas stāsta par Bārtas tautas tērpa darināšanas un valkāšanas tradīcijām, portālam vēstīja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla.

Izstādē būs skatāmi priekšmeti no Liepājas un Bārtas muzeja etnogrāfijas kolekcijas, atklājot Bārtas savdabību, krāšņumu un raksturīgās iezīmes. Liepājas muzejs izstādē piedalās ar vairāk nekā 60 priekšmetiem no muzeja krājuma, kas līdz šim plašākai sabiedrībai nav bijuši eksponēti.

Izstāde “Bārta godos” Bārtas muzejā būs skatāma līdz 2018. gada 1. maijam, un tā ir veltījums Latvijas valsts dibināšanas simtgadei. Izstādes ietvaros Liepājas muzeja Kurzemes tautas tērpu informācijas centrs nākamā gada sākumā šīs izstādes ietvaros rīkos nodarbības par tautas tērpa un tā elementu izgatavošanu mūsdienās.

Kā uzsver Bārtas muzeja direktore Aija Ķude, tradicionālās tērpa detaļas bārtenieki papildināja ar noskatītiem, pirktiem elementiem. No 1632. gada līdz 1833. gada novembrim Bārtas muiža ir kā pasta stacija Zviedrijas pasta līnijā – Rīga – Jelgava – Dobele – Ezere – Bārta – Rucava – Mēmele. No caurbraucošajiem tirgotājiem Bārtas zemnieki pirka pogas, sievu lakatus, sudraba saktas, pērlītes meitu vaiņagiem, zīda lakatiņus. 

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz