Piektdiena, 19. aprīlis Vēsma, Fanija
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Pārstāvniecībā Rīgā atklāta Aivara Rozenbaha foto izstāde “Foto vīzija”

Liepājas Pārstāvniecībā Rīgā atklāta Aivara Rozenbaha foto izstāde “Foto vīzija”
08.05.2009 13:01

Atslēgvārdi

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā no 6.maija līdz 1. jūlijam ir apskatāma liepājnieka, mākslas zinātņu maģistra Aivara Rozenbaha foto izstāde ”Foto vīzija”. Aivars Rozenbahs ir foto mākslas pasniedzējs Liepājas Universitātē un Liepājas mākslas vidusskolā. Darbi tapuši 2008.gada otrajā pusē cianotipijas tehnikā.

”Cianotipiju turpinu izmantot tieši pateicoties tam, ka tā ietver sevī pretrunu starp informāciju un izteiksmīgumu, starp dokumentalitāti un metaforismu, atklātu tehnoloģiskumu un tīru mākslu – pretstatiem, kuri ir dziļi fotogrāfijas sirdī”, atzīst mākslinieks.

Cianotipijas tehnika pazīstama, pateicoties angļu astronomam Dž. Heršelam, kurš pasaulei to atklāja 1843. gadā. Ja fotogrāfijas pirmsākumos cianotipijas metodi izmantoja fotogrammu izgatavošanai, tad izmantojot 21.gadsimta tehnoloģijas, šo metodi ir iespējams radoši un daudzpusīgi pielietot vizuālās mākslas telpā. Alternatīvā procesu atgriešanās mākslas laukā ir aktuāla mūsu gadsimtā.

Liepājas pārstāvniecībā Rīgā tiek eksponētas četrpadsmit cianotipijas, veidojot foto izstādi, kurā tiek izmantoti dažādi foto kolāžas kompozīcijas veidošanas paņēmieni. Ekspozīcijā daudz eksperimentēts ar tehnoloģiju, jo šī tehnika pateicīga, lai to izmantotu kompilācijā ar citām foto grafikas tehnikām, paverot jaunas iespējas vizuālās mākslas tēla radīšanā saskaņā ar autora idejām, raksturīgo rokrakstu, pasaules redzējumu un akcentiem tajā.

Izstādi iespējams apskatīt katru darba dienu no plkst. 8:30 līdz 17:00 Liepājas pārstāvniecībā Rīgā, Jēkaba kazarmās, Torņa ielā 4, korpuss 2A, 201.telpā.

Esat laipni aicināti!

Aija Kopštāle,
Liepājas pārstāvniecības Rīgā atbildīgā sekretāre

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz