Ceturtdiena, 25. aprīlis Līksma, Bārbala
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas Simfoniskais orķestris dosies Latvijas koncerttūrē

Liepājas Simfoniskais orķestris dosies Latvijas koncerttūrē
Foto: Publicitātes
23.09.2014 09:53

LETA

Atslēgvārdi

No šodienas Liepājas Simfoniskais orķestris dosies Latvijas koncerttūrē.

Kā preses konferencē iepriekš sacīja orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis, Liepājas Simfoniskajam orķestrim 2014./2015.gada sezonas galvenais vadmotīvs un arī papildu izaicinājums ir gatavošanās ieiešanai koncertzālē “Lielais dzintars”.

“Gribam radīt kultūršoku, parādot, ko orķestris var un ko nevar,” teica orķestra valdes loceklis.

“Tāpēc 2014./2015.gada sezonā nebūs pārāk plašs koncertu skaits, mēs galvenokārt koncentrēsimies ierakstiem,” viņš pavēstīja.

Sezonā būs vairāki “Liepājas koncertu” pirmatskaņojumi, piemēram, Šmīdberga “Astotais Liepājas koncerts vijolei un orķestrim”. Lipskis norādīja, ka aktīvi komponē arī Juris Karlsons un no plānotajiem 12 “Liepājas koncertiem” šosezon partitūras veidolu būs ieguvuši desmit.

10.oktobrī orķestris Liepājā sniegs diriģentam Arvīdam Jansonam veltītu koncertu “Imka un Čaikovskis”.

Orķestris turpinās audzināt nākotnes klausītājus ne vien Liepājā, bet arī citviet, piemēram, Vaiņodē, Priekulē un Ventspilī. Tur oktobra beigās izskanēs septiņu latviešu komponistu kopīgi radīts muzikālais projekts bērniem un jauniešiem “Zaļā pasaka”, kas veidots pēc Imanta Ziedoņa sarakstītās pasakas motīviem.

Liepājas Simfoniskajam orķestrim gaidāmas arī vairākas starptautiskas muzikālās sadarbības, piemēram, ar Dānijas Kultūras institūtu tiek strādāts pie koncerta Dānijā, taču 31.oktobrī Liepājā un 2.novembrī Rēzeknē viesosies vijolniece Kristīne Ostranda, vācu diriģenta Luca Kēlera vadībā atskaņojot koncertu “Ziemeļu rēnā svelme”.

Savukārt 28.novembrī Liepājā izskanēs opermūzikas koncerts “Veltījums Fjodoram Šaļapinam”, kurā orķestris itāļu diriģenta Andželo Kavallaro vadībā uzstāsies kopā ar baritonu Samsonu Izjumovu un basu Skotu Vaildu no Spānijas.

18.novembrī Liepājas Simfoniskais orķestris viesosies Rīgā, lai kultūras pilī “Ziemeļblāzma” sniegtu svētku koncertu.

20.decembrī orķestris dosies Ķīnas tūrē ar astoņiem līdz 12 koncertiem visā Ķīnas austrumu piekrastē, turklāt tiek strādāts, lai būtu iespēja nospēlēt četrus līdz sešus koncertus dažādās vietās Indijā.

Lipskis pastāstīja, ka orķestris Liepājas un Latvijas vārdu pasaulē iecerējis nest arī ar mūzikas ierakstiem. “Gādāsim, lai ieraksti ne vien iznāk pie mums, bet arī tiek izplatīti starptautiski. Pāris gadu laikā esam veikuši kvalitatīvus ierakstus un ceram, ka līdz gada beigām dažādās kompānijās nāks klajā četri līdz pieci diski,” sacīja orķestra valdes loceklis. Diskos tiks ierakstītas, piemēram, atsevišķas Agra Engelmaņa, Ērika Ešenvalda un Pētera Vaska kompozīcijas.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz