Sestdiena, 20. aprīlis Mirta, Ziedīte
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Nākamnedēļ Liepājas stacijas ēkā savu pirmizrādi piedzīvos izrāde par gaidām “Mūra pils tuksnesī”

Otrdien, 14.septembrī, Liepājas stacijas ēkā savu pirmizrādi piedzīvos teātra izrāde par gaidām “Mūra pils tuksnesī”, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra pārstāve Iveta Štelmahere.

Nākamnedēļ Liepājas stacijas ēkā savu pirmizrādi piedzīvos izrāde par gaidām “Mūra pils tuksnesī”
Foto: Publicitātes
08.09.2021 13:06

LETA/liepajniekiem.lv

“Mūra pils tuksnesī” būs laikmetīga, skatītāju iekļaujoša kopienas teātra izrāde par gaidām, kurā, caur sadzīvisku grotesku, poētisku satīru un pārspīlējumu, tiks atklātas cilvēku gaidas pēc brīvības, draudzības, mīlestības un labākiem laikiem.

Izrāde “Mūra pils tuksnesī” ir Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra, pieaicinātās dramaturģes un režisores Sandijas Santas un fonda “Initium” teātra mākslas kopprodukts, kura saturu veidojuši profesionāli mākslinieki un Liepājas amatierteātra “Projekts” aktieri.

Kopienas teātris ir pasaulē un arī Latvijā populāra skatuves mākslas forma, kur iestudējuma darba procesā tiek pētītas kādas sabiedrības grupas problēmjautājumi, stāsti un vēsture, tādējādi šīs izrādes dramaturģiskais pamats ticis veidots iedvesmojoties tieši no Liepājas dzelzceļa stacijas bijušo un esošo darbinieku stāstiem.

Šogad VAS “Latvijas dzelzceļš” īpašumā esošajai Liepājas dzelzceļa stacijai aprit 150 gadi. Tā ir viena no vecākajām dzelzceļa stacijām Latvijā. Savu nosaukumu izrāde ir aizguvusi no vēstures avotos norādītās informācijas, kuros tika minēts, ka stacijas ēka esot celta klajā, smilšainā vietā. Tajā laikā tās apkārtnē vēl neesot bijis dzīvojamo māju, tāpēc stacijas apjomīgās arhitektūras dēļ to iesaukuši par “mūra pili tuksnesī”.

”Ir apkopējas Ņinas pēdējā darba diena. Viņa ir manāmi domīga – aiziet no darba stacijā pēc tik daudz nostrādātiem gadiem ir tas pats, kas atstāt savas mājas un ģimeni. Par spīti pozitīvajiem kolēģu apsveikumiem, lēni un nemanāmi viņā iezogas neremdināmas skumjas. Situācija saasinās brīdī, kad stacijā ierodas jaunais darbinieks Māris, kurš ar savu enerģiskumu un jauneklību iegūst Ņinas kolēģu simpātijas. Ņinas pēdējā darba diena izvēršas par traģikomisku notikumu un smalkjūtīgu pārdzīvojumu virkni, kurā galvenās lomas izspēlē katra tēla dzīves gaidas un aizejošais laiks,” sižetu ieskicē dramaturģe un režisore S.Santa.

Izrādes radošā komanda: dramaturģijas un režijas autore – Sandija Santa, horeogrāfe – Katrīna Albuže, scenogrāfs un kostīmu mākslinieks – Edgars Niklasons, skaņu mākslinieks – Andris Jeziks, Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra amatierteātra ”Projekts” aktieri – Inese Indriksone (Ņina), Aigars Ambrēns (Ilgvars), Inta Ambrēna (Vika), Ildze Matute (Serafima), Elvijs Čakāns (Māris), Kristīne Šokoleja-Šokolaite (Gaida), Vilnis Saltais (Klaidonis) un viesmākslinieks, LNO solists Armands Siliņš (Laika vecis).

Izrādes notiks Liepājas stacijas ēkas uzgaidāmajā zālē – 14.septembrī un 15.septembrī pulksten 20.

Ieeja pasākumā skatītājiem ar derīgiem Covid-19 sertifikātiem, apliecinot pilno vakcinācijas kursu vai Covid-19 pārslimošanas faktu.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz