Svētdiena, 28. aprīlis Terēze, Gundega
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātra valdē gribētu redzēt komandu

28. septembrī SIA ”Liepājas teātris” kapitāldaļu turētāja, Liepājas pašvaldības izpilddirektora Ronalda Fricberga sasauktā sēdē apstiprināta Liepājas teātra nominācijas komisija un tās priekšsēdētāja amatā – SIA ”Lielais dzintars” valdes priekšsēdētājs Timurs Tomsons.

Liepājas teātra valdē gribētu redzēt komandu
Foto: Egons Zīverts
09.10.2023 06:04

"Kurzemes Vārds"

Atslēgvārdi

Sapulcē apspriestas nepieciešamās prasības un vērtēšanas kritēriji, šobrīd komisija turpina strādāt pie Liepājas teātra valdes locekļu kandidātu atlases konkursa nolikuma.

Komisija apspriedusi nolikuma pirmo variantu un gaidot ”pašvaldības iedotu rāmi”, lai varētu strādāt pie precizējumiem prioritātēm, ko saskata nozare, pastāsta T. Tomsons.

To, cik daudz laika aizņems nolikuma izstrāde, viņš nevarot pateikt. Arī to, kad jābūt jaunajai valdei, nenosaka komisija, bet pašvaldība.

”Cik zinu, optimistiskais scenārijs ir 1. decembris, bet pesimistiskais – seši mēneši,” viņš pauž.

Grūti esot prognozēt, kurā brīdī amatu kandidāti būs gatavi sākt darbu.

Komisijā vislielākā diskusija bijusi par to, vai izsludināt konkursu uz divu valdes locekļu amatiem, vai viens varētu būt uz mākslinieciskā vadītāja vietu.

”Sapratām, ka neesam tiesīgi mainīt statūtus, tos savai kapitālsabiedrībai nosaka pašvaldība. Šobrīd ejam to ceļu, ka būs divi valdes locekļi, no kuriem viens ir valdes priekšsēdētājs. Viens ir mākslinieciskais, otrs – finanšu cilvēks.

Arī ceram, un tas būtu ideālais variants, ka viņi būtu pazīstami un startētu kā komanda, kas varētu strādāt kopā, bet nevaram tā paredzēt nolikumā tīri juridisku iemeslu dēļ,”

pastāsta T. Tomsons.

Komisijā vēl darbojas Teātra padomes priekšsēdētāja, Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Zane Kreicberga, Latvijas Teātra darbinieku savienības priekšsēdētājs Ojārs Rubenis, Latvijas Leļļu teātra direktors un režisors Mārtiņš Eihe, Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, pašvaldības Kapitālsabiedrību pārvaldības, uzraudzības un revīzijas daļas vadītāja Oksana Luce un Personāla daļas vadītāja Aija Nelsone.

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz