Svētdiena, 5. maijs Ģederts, Ģirts
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātri Maskavā uzņem ar ovācijām

Liepājas teātri Maskavā uzņem ar ovācijām
16.03.2011 11:41

Liepājas teātra kolektīvs nupat atgriezies no Maskavas, kur ar divām izrādēm – drāmu “Hanana” (rež. Dž.Dž.Džilindžers) un ekskursiju skolas laikā “Kauja pie…” (rež. Mārtiņš Eihe) – piedalījās Krievijas teātra festivāla un balvas “Zelta maska” ārpuskonkursa programmā “Maska plus”.

11. martā Meierholda centrā pēc izrādes “Hanana”, saņemot gan skaļus aplausus, gan bravo saucienus, aktieri uz skatuves tika saukti vairākkārt – publika aplaudēja kājās stāvot. Aktieriem pasniedza goda rakstu par piedalīšanos festivālā, kā arī baltu rožu klēpi. Rozes tika uzdāvinātas lugas autoram Germanam Grekovam, kurš bija ieradies, lai atkārtoti noskatītos, kā Liepājas teātra aktieri izdzīvo viņa radīto lugu uz skatuves. (Pirms gada G. Grekovs apmeklēja izrādi Liepājā). Autors pateicās visam aktieru ansamblim, taču vislielākos komplimentus veltīja Edgaram Pujātam, kurš izrādi nospēlēja ar lauztu potīti.

Pēc izrādes visi teātra pārstāvji devās uz Latvijas vēstniecību Krievijā, kur bija sarīkota pieņemšana, lai sveiktu teātra kolektīvu ar dalību festivālā.

13. martā Maskavas 123. vidusskolā tika nospēlētas divas iestudējuma “Kauja pie..” izrādes. Arī Liepājas teātra jaunie aktieri tika sveikti ar skaļiem aplausiem, rožu klēpi un goda rakstu. Vairāki skatītāji atzina, ka šāda izrāde viņiem bija liels pārsteigums un, lai arī izrādei netika nodrošināts tulkojums (divas ainas tika spēlētas krievu valodā, bet pirms pārējām skatītāji varēja izlasīt kopsavilkumu par notiekošo krieviski), tas neesot traucējis uztvert aktieru patiesās emocijas un izrādi kopumā.

Jāpiebilst, ka 11. martā Liepājas teātris nosvinēja savu 104. dzimšanas dienu – tieši šajā datumā 1907. gadā notika pirmā izrāde.

Pēc atgriešanās no Krievijas darbs turpinās – jau 24. martā gaidāma jauna pirmizrāde K. Šēnhera kaislībām senlaiku garā “Ragana”, kuru režisors Dž.Dž.Džilindžers veido ar aktieriem Inesi Kučinsku, Egonu Dombrovski un Kasparu Godu. 

Zanda Borga,
Liepājas teātra literārā padomniece

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz