Trešdiena, 24. aprīlis Nameda, Visvaldis, Ritvaldis
Abonēt

Lasi vairāk ar
liepajniekiem.lv abonementu

Liepājas teātrī pasniegtas “Spēlmaņu nakts” balvas teātra mākslā

Liepājas teātrī pasniegtas “Spēlmaņu nakts” balvas teātra mākslā
24.11.2006 00:15

0

Atslēgvārdi

Ceturtdien Liepājas teātrī tika pasniegtas tradicionālās “Spēlmaņu nakts” balvas teātra mākslā. Kā aģentūru LETA informēja žūrijas komisijas priekšsēdētājs Jānis Siliņš, par dramatiskā teātra gada izrādi atzīta Albēra Kamī “Kaligula”, ko Dailes teātrī iestudējis režisors Dž.Dž.Džilindžers. Par gada izrādi bērniem žūrija atzinusi izrādi “Viena maza turku pupa”, ko režisore Vija Blūzma iestudējusi Valsts leļļu teātrī.

Nominācijā “Gada inovācija Latvijas teātrī” balvu saņēma Vladimira Sorokina “Ledus. Kolektīva grāmatas lasīšana ar iztēles palīdzību Rīgā” iestudējumu Jaunajā Rīgas teātrī, ko veidojis režisors Alvis Hermanis.

Gada režisora balva piešķirta Dž.Dž.Džilindžeram par “Kaligulas” iestudējumu Dailes teātrī.

Gada aktrises balvu saņēma Rēzija Kalniņa par jaunas sievietes lomu Deivida Harovera lugā “Naži vistās” Dailes teātrī un Baibas lomu Raiņa lugā “Pūt, vējiņi!” Nacionālajā teātrī.

Kā labākā otrā plāna aktrise balvu saņēma Skaidrīte Putniņa par ģenerālienes Jepančinas lomu Fjodora Dostojevska “Idiotā”, kas iestudēta Valmieras Drāmas teātrī.

Gada aktiera balvu saņēma Gundars Āboliņš un Artūrs Skrastiņš.

Gundars Āboliņš balvu saņēma par Soņas lomu izrādē “Soņa” un par lomu izrādē “Ledus. Kolektīva grāmatas lasīšana ar iztēles palīdzību Rīgā” Jaunajā Rīgas teātrī.
Artūrs Skrastiņš balvu saņēma par Mihala lomu izrādē “Spilvencilvēks” un Gilberta Horna lomu izrādē “Naži vistās” Dailes teātrī.

Nominācijā “Gada aktieris otrā plāna lomā” balvu saņēma Juris Lisners par Ļebedeva lomu izrādē “Ivanovs” un tēva lomu izrādē “Mehāniskais apelsīns” Nacionālajā teātrī.

Nominācijā “Gada kostīmu mākslinieks” balvu saņēma Mare Mastiņa un Rolands Pēterkops par kostīmiem izrādēm “Naži vistās” Dailes teātrī un “Mehāniskais apelsīns” Nacionālajā teātrī.

Par gada scenogrāfu atzīts Mārtiņš Vilkārsis, kurš veidoja skatuves ietērpu izrādēm “Kaligula” Dailes teātrī un “Idiots” Valmieras drāmas teātrī.

Balvu kā gada gaismu mākslinieks saņēma Mārtiņš Feldmanis, kurš veidojis gaismu partitūru izrādei “Kaligula” Dailes teātrī un “Idiots” Valmieras Drāmas teātrī.

Balvu par labāko gada mūzikas partitūru dramatiskā teātra izrādē saņēma Emīls Zilberts, kurš komponējis mūziku izrādei “Idiots” Valmieras Drāmas teātrī. Zilbers saņēma arī balvu nominācijā “Gada debija teātrī”.

Nominācijā “Gada jaunais skatuves mākslinieks” balvu saņēma Gundars Grasbergs par Rogožina lomu izrādē “Idiots” Valmieras Drāmas teātrī.

Balvu par labāko Latvijas autoru iestudējumu saņēma Teātris TT par Ansela Kaugera lugas “Artis klusē, Alise klusē” iestudējumu.

Nominācijā “Gada baleta mākslinieks” par pirmā plāna lomu saņēma Elza Leimane, kura dejoja Žizeli Ādolfa Adāna baletā “Žizele” un marķīzi de Merteiju Artura Maskata baletā “Bīstamie sakari” Latvijas Nacionālajā operā.

Par otrā plāna lomu balvu saņēma Baiba Kokina, kura dejoja Mirtu “Žizelē” un de Turvela kundzi baletā “Bīstamie sakari” Latvijas Nacionālajā operā.

Balva par mūža ieguldījumu teātra mākslā piešķirta ilggadējam Liepājas teātra aktierim Leonīdam Loceniekam. Locenieks uz Liepājas teātra skatuves spēlējis gandrīz vai 60 gadus – no pirmās uzstāšanās 1946.gadā līdz pēdējai rokoperas “Kaupēn, mans mīļais!” izrādei, kad Locenieka tēlotais augļotājs Vālodze un mācītājs kāpa uz skatuves 2004.gada 12.septembrī.

Profesionālo aktieru apvienība ir piešķīrusi 100 latu naudas balvu katram aktierim un aktrisei, kuri bija nominēti kā labākie galveno lomu un otrā plāna lomu tēlotāji.

Savukārt “Ģimenes aptiekas” savu 500 latu balvu labākajai izrādei par ģimenes tematiku pasniedza Valmieras Drāmas teātrim par Aleksandra Ostrovska lugas “Bez vainas vainīgie” iestudējumu Feliksa Deiča režijā.

LETA

Šobrīd aktuāli

Autorizēties

Reģistrēties

Klikšķini šeit, lai izvēlētos attēlu vai arī velc attēla failus un novieto tos šeit.

Spied šeit, lai izvēlētos attēlu.

Attēlam jābūt JPG formātā, max 10MB.

Reģistrēties

Lai pabeigtu reģistrēšanos, doties uz savu e-pastu un apstiprini savu e-pasta adresi!

Aizmirsu paroli

PALĪDZĒT IR VIEGLI!

Atslēdz reklāmu bloķētāju

Portāls liepajniekiem.lv jums piedāvā svarīgāko informāciju bez maksas. Taču žurnālistu darbam nepieciešami līdzekļi, ko spēj nodrošināt reklāma. Priecāsimies, ja atslēgsi savu reklāmu bloķēšanas programmu.

Kā atslēgt reklāmu bloķētāju

Pārlūka labajā pusē blakus adreses laukam ir bloķētāja ikoniņa.

Tā var būt kāda no šīm:

Uzklikšķini uz tās un atkarībā no bloķētāja veida spied uz:
- "Don`t run on pages on this site"
vai
- "Enabled on this site"
vai
spied uz